fredag 12 augusti 2011

Sannex i Hågelby

Det hände sig så att jag och Daniel kom iväg tillsammans på sommardans även denna vecka! Jag hade förväntat mig en stor och ganska ung publik. Det kom en stor och inte alls så ung publik. När utbudet scannades av hittade jag en hel del bra danser till Daniel men inga till mig. Skumt! Därmed inte sagt att det inte fanns någon att dansa med.

Daniel och jag dansade första och sen gick jag av för lite fix. Efter det slog jag mig ner vid dansbanan och kikade lite. Plötsligt ser jag någon som ser bekant ut komma in på parken. Men det kunde väl inte vara...? Jag var lite osäker ända tills jag fick en vink. Plötsligt ser jag mig själv rusa upp och springa fram med utsträckta armar och skrika "Whiiiiiiiiii!!!" Men det gjorde jag förstås bara i tanken. Jag är lite för gammal och lite för civiliserad för det. Men jag reste på mig i alla fall och steppade fram och gav honom en stor och varm kram.

Fantastiska J, en av mina toppfavoriter! Jag har bara saknat honom i nästan två år! Om man är topp fem är man efterlängtad, det går inte att komma ifrån. Han hade plötsligt grävt upp sig själv ur lindyträsket och råkat åka till samma dansgolv som jag. Självklart dansade vi ett knippe låtar på raken. Så grymt trevligt!! Jag blir så otroligt glad när någon dansar så bra och att det känns så välbekant trots att det var så länge sen.

Kvällen fick en rejäl skjuts av detta oväntade uppdykande för sedan rullade det på och jag bjöd upp och blev uppbjuden till höger och vänster och snabbt som attan var det paus. Det blev lite fika i backen tillsammans med älsklingen som också hade haft en bra första halva. Efter paus trillade det in några fler riktigt bra danser innan jag återigen plockade upp J vid dansbanekanten och vi fick en av Sannex riktigt fina foxlåtar till skänks. Dansen innan hade jag slösat bort både "Right here waiting" och "Fields of gold" men vad vet man? Kvällen avslutades med glad sambodans till Sannex riktigt galna extranummer i långa rader. Fullt ös till sista svettdroppen. Kuuuul!!

Sannex gav ett blandat intryck denna gång. Det låter jättebra, tight och bra mixat. De verkar ha riktigt kul på scen och Andreas Olssons soloversioner av bland annat Queens "Too Much Love Will Kill You" är högkvalitativa (även fast just den låten är omöjlig att dansa till). Repertoaren är lite ojämn. En hel del kanonlåtar blandat med svårdansade exempel och vissa "hur tänkte de nu?". Sista och extra spelades i alla fall med bravur! All heder och grabbarna.

Det här var med all sannolikhet min sista Hågelbydans för säsongen då kören drar igång nästa vecka med två rep innan första gig och den måste ses som en värdig avslutning. Toppfavoriter sätter ju alltid en guldkant, ännu mer när det var så länge sedan, och inte minst trevligt med bästa sambosällskapet. :-)

PS: Varje gång vi dansar till Sannex påpekar Daniel hur lik sångaren är Freddie Ekblad, sq-caller , och jag är faktiskt beredd att hålla med. Freddie är ju dessutom också en hejare på att sjunga. :-)

Inga kommentarer: