torsdag 25 augusti 2011

M&Ms bröllop

Åter till lördagens event. M&Ms bröllop. De var så jättevackra när de tågade in i kyrkan med alla barnen. Jag är jätteglad att jag fick vara en del av deras vigselceremoni. På något sätt kom jag extra nära och det blir ett minne för livet. Vigseln var fin med mycket sång och tårögda gäster. På väg ut ur kyrkan fick gästerna såpbubblor i små champagneglasformade behållare som de kunde blåsa runt brudparet. Jättefint!
Sångerska

Det var ordnat med buss för gästerna mellan kyrkan och mottagningen. Daniel och jag hoppade in i E&Ms bil stället och hann besöka deras nattläger för mitt ombyte från sångerska till middagsgäst. Perfekt. Sen fick vi skjuts till mottagningen och hann dit precis före brudparet. Det regnade lite när brudparet kom och när alla hunnit in under partytältet för välkomstskål och snittar öppnade sig himlen. Men vad gjorde det.

Inne på slottet var det dukat till bröllopsmiddag. Ett enda långt bord genom alla de små rummen. Jag hade Daniel snett över bordet och Elin på vinkavstånd. En känd bordsherre och en ny bekantskap. Vi hade väldigt trevligt under hela middagen och det enda jag saknade var mitt tal. När jag väl satt där kände jag att borde ha tagit mig tid att skriva ett och att det inte hade varit ett dugg nervöst. Nåt har hänt?

Maten var jättegod även om det uppstod viss förvirring vid bordet när salladen kom in(?). Efterrätten var magnifik. Jag är ju mest en förrättsmänniska men efterrätten var verkligen perfekt för denna stund. Söt och sval. Så småningom var det bröllopstårta och kaffe på övervåningen. Där visades också lite bilder och filmer från möhippan och svensexan. :-)
Bröllopsgäster

Medan vi drack kaffe hade borden på nedre plan stuvats undan och dansgolvet uppenbarade sig. Bandet spelade en riktigt bra blandning av dansmusik så alla kunde trivas och vi som känner varandra genom dansen hade alla chanser att skutta loss. Daniel och jag hade både jättekul och mysigt under hela kvällen.

Plötsligt lyste kandelabrar upp ett dukat bord ute på slottsgården. Vickning! En alldeles perfekt sådan med ostar, kex, frukt, bröd, grönsaker och kallskuret. Så otroligt mumsigt! Den var då den bästa vickningen jag någonsin ätit och jag lägger den på minnet för framtida fester.

Självklart såg jag till att få mig en dans med brudgummen under kvällen och passade även på att kramas lite extra med bruden. Brudparet gav sig så småningom av i taxi mot hotell och stundande bröllopsresa och vi hade bokat taxi till strax efter. Det var helt lagom och efter att vi släppt av E&M åkte vi hemåt väldigt nöjda med dagen och kvällen.
Snart på väg hem

Jag hoppas och tror att M&M hade en jättefin och kärleksklycklig dag. Jag tycker få passar så otroligt bra ihop och de är så fina tillsammans. All lycka!

Tack Elin för bilderna! :-)

Inga kommentarer: