fredag 5 augusti 2011

Casanovas i Hågelby

Det blev dans även denna torsdag. Jag gillar den trenden för jag vet att det snart är slut och mina torsdagar fylls av skönsång istället. Den här torsdagen var lite extra speciell då vi hade, just det, barnvakt! Det betydde att vi helt enkelt kunde åka tillsammans på en sommardans hemmavid! Nu dansade vi ju tillsammans på Gräsmyr loge alldeles nyligen så snart blir det tjatigt.. ;-)

Den här kvällen var ytterligare speciell då det var fler som krupit fram ur sina hålor. Vi kom dit i god tid och gjorde sällskap med varsin kaffe med E&M som redan var där. Snart kom även D&B och ytterligare en E och så var filtarna fulla. Eftersom jag åkt själv alla gånger i sommar utom sista två fick min första filtkväll i parken. Tokigt det har blivit!

Det var ganska fullt i parken då folk från här och där och lite längre bort letat sig dit. Daniel och jag dansade de bokningsbara danserna första, första efter paus och sista. Däremellan hann jag med en hel rad andra duktiga killar. Jag blev uppbjuden ett par gånger, först av en kille som jag inte dansat med på evigheter och det var annorlunda nu. Jag förstod hans fox bättre och imponerades av att jag aldrig kände hans fötter förflytta sig utan han bara flöt fram. Måste titta noga på hans fotisättningar nästa gång jag ser honom och hoppas begripa hemligheten! En ny kille bjöd också upp och jag bjöd själv upp ett tips. Bra resultat på den fronten för att vara min hemmapark kan jag tycka.

Några storfavoriter var också på plats och jag hade tur med låtarna med en av tre. Casanovas spelade sämre foxrepa än senast och de föll tydligt in i den trista trenden som många band kör. Det vill säga att de loopar åtta låtar med principen: 2 snabba med drag/sväng+ 2 mysfox, 2 halvtempobugg + 2 halvtempo-/upptempofox. I mina dansöron är det fyra bra danslåtar som följs av fyra betydligt sämre danslåtar. Då vill man ju helst bjuda upp favoriterna till de fyra bra. Om de fyra låtarna precis har varit bör man vänta fyra låtar innan man bjuder upp och då är killen förmodligen upptagen och sen tog kvällen slut...

De band som står högst i kurs hos mig (t ex Shake och Blender) spelar inte på detta viset utan man kan förvänta sig enligt min smak bra låtar i princip hela tiden vilket uppskattas! Casanovas gjorde alltså en likadan spelning igår som jag tyckte de gjorde tidigare innan jag tyckte att de började bli riktigt bra. Onödigt kan man tycka.

Dessutom spelar de, vilket inte heller är alldeles ovanligt bland banden, en alltför svårdansad låt (förmodligen ett alltför långsamt och lite dolt grundtempo) som en av de sista och det är taskigt mot alla killar som ska försöka ge oss tjejer den sista ultimata foxupplevelsen för kvällen. När jag tittar ser jag tusen varianter av misslyckade tolkningar av takten på golvet.

Men kvällen var ändå väldigt bra som helhet. Vädret var kanon och sällskapet likaså. Jag fick tag på nästan alla som jag ville dansa med eller så fick de tag på mig. Mina vader var missnöjda från start (troligen efter min powerwalk med vikter på fötterna kvällen innan) men Daniel och jag körde ändå på till sista tonen av sista extranumret klingat ut. :-) Hur vaderna kändes i morse vill jag helst inte tänka på...

1 kommentar:

Ingemar "Beine" Hermansson sa...

Ahaaaa, nu satte du fingret på varför jag har lite svårt för Casanovas. Jag har också tyckt att en del av låtarna är svårdansade, ja till och med så man börjar fundera i banorna: "Hur tänkte dom nu egentligen"??? Andra låtar är helt magiska att dansa till så ordet "ojämna" har jag ofta använt i samband med Casanovas. Kanonbra blogg och mycket insiktsfull.