onsdag 3 augusti 2011

Projekt vindsloft fortskrider

Vårt vindsprojekt hackar vidare framåt. Vi har ju varit borta ganska mycket så då blir det såklart inget gjort men vår ursprungliga plan håller än (även om Daniel har svårt att fatta det och är lätt stressad över att det bara är två månader kvar av pappaledigheten...)

När vi kom hem från Umeå stod vindsfönstret först på listan. Det hade kommit lagom till att vi åkte och nu visste vi att vi hade ett par dagars bygghjälp om bara vädret kunde hålla sig torrt under helgen. Det visade sig bli exemplariskt väder så allt gick enligt plan. :-)

Så länge vi inte kapat upp hålet för den nya trappan kan man inte ana hemma att där pågår ett byggprojekt. Precis som jag ville att det skulle vara. Så länge det går kommer vi använda oss av luckan i taket och det lilla byggdamm som singlar ner sopas upp.

Här nedan några bilder på hur det ser ut egentligen där uppe på loftet:
Större än såhär är det alltså inte. Eller så kan man säga att såhär pass stort är det alltså ändå! :-) Jag har några centimeter kvar när jag står raklång under nocken, sen får man ducka. Bilden är tagen sista april och vi har tömt vinden på skräp. Nu ska golvet ska plockas bort och reglas om.
Här har Daniel gjort om golvet. Sånt där tråkgöra då det inte syns att man faktiskt gjort nåt. Jag har isolerat halvan mot gaveln. Där hoppas vi att vi ska kunna sova i framtiden. Bilden är tagen vid midsommar.
Brorsans rumpa dokumenteras härmed. I helgen gjorde killarna alltså ett hål i taket. Det här är andra halvan av vinden, där trappan kommer vara. Man kommer komma upp precis under det blivande fönstret.
Nu är det snart klart! Daniel jobbar med plåtarna på utsidan.
Färdigt! Nu kan vi kika ner på grannarna. :-) I och med att fönstret nu är i blev det för det första lite dagsljus däruppe istället för kolsvarta mörkret. För det andra kan vi nu komma vidare med isolering och sedan innertak. Fortsättning följer...


Inga kommentarer: