fredag 17 december 2010

Natterror

Här i huset börjar nu gränsen vara nådd för hur lite vi klarar av att sova. Måns som förut somnade och sov hyfsat bra har bara blivit sämre för varje dag och ledsnare och tröttare. Natten som gick sov han i tvåtimmarsintervaller mellan tolv och sju, däremellan var han vaken och ledsen långa stunder, den längsta på en och en halv timme.

Han ligger nu sex timmar efter med sömn sen igår och verkar inte ha en tanke på att ta igen det. Allt som kan likna en läggning eller avslappning blir han ledsen av. Det hjälper inte att bära. Det hjälper inte med någonting. Ändå bär man och försöker allt man kan komma på.

Olika strategier läggs upp för att bryta detta men det enda som verkar brytas är strategierna. Nu måste vi själva försöka få lite sömn för att orka fortsätta försöka få Måns att sova. Hur det nu ska gå till.

2 kommentarer:

Therése sa...

Usch låter jättejobbigt! vet hur det är. S var vaken var annan timme varje natt från 2 mån ålder tills 10 mån ålder....

Det är inte hörntänder på g då?

Frida sa...

Nja, min uppfattning är att tänder är sånt vi föräldrar skyller på när vi inte begriper oss på våra barn...för att liksom låtsas ha en förklaring ;) men hörntänder är det inte, han har inte fått sina första uppe än och inga tecken tyder på några där heller.

Nån gång vänder det får man hoppas.