måndag 27 december 2010

Juldagsmiddag

Efter att så sakteliga ha vaknat på juldagen hemma hos morfar så blev det brunch bestående av julmatsrester. Det var gott även dag nummer två. Sedan åkte vi hemåt till V-tuna för att förbereda kvällens middag. Morfar och morbror anslöt efter ett tag i nästa bil. Trerätters julmiddag i uterummet stod på schemat utan en endaste gnutta julmat på menyn.

Laxsallad
Kyckling med getost & granatäpple
Mockaparfait med chokladfudgesås

Detta skulle inmundigas med lämpliga drycker till i uterummet som äntligen fått liv igen med många fina ljus. Lagom till förrätten insåg morfar att han inte alls mådde så bra så han vände hemåt igen medan vi andra satte oss till bords. Tråkigt. Jag får försöka återskapa rätterna en annan gång för de var synd att missa. Vi som var kvar avnjöt måltiden under nöjt smackande. :-)

Vi bestämde oss för att göra ett försök att flytta upp Måns till oss igen och sova ihop. Eftersom vi är ju ledig några dagar tillsammans nu finns det chans att sova igen på dagen om det skulle behövas. Natten blev sådär. Men när jag skulle natta Måns lade han sig först ner helt lugnt och myste en stund innan han verkade komma på att han höll på att somna. Sen sprattlade han lite innan han väl somnade in. Men ett tag blev han ledsen så fort man bar honom mot sängen så det är ett steg i rätt riktning. Vi var också ovanligt konsekventa med vår omsomningsrutin så det hoppas vi gjorde nån nytta.

Inga kommentarer: