tisdag 7 december 2010

Lördags- och söndagsmiddag

Resten av helgen blev som följer. Pappa som barnvaktat under min danskväll och Daniels julbord åkte tidigt och tog med sig Tove. Vi andra turades om att sova ut då natten varit smått kaotisk. Det är den lilla mannen som bara blir sämre på att sova.

På lördagseftermiddagen tog vi bussen till Mörby och plockade upp en hyrbil. Sen åkte vi en liten sväng för att hämta upp E&M för vidare färd mot middag hos B&D. Inofficiell födelsedagsmiddag kan man nog kalla det. Vi hade med oss födelsedagspresenter i alla fall. Det visade sig att värdparet tar middagandet på alla största allvar med trerätters och olika dryck före, under och efter. Allting var väldigt gott tyckte alla utom värden som är en riktig finsmakare. Haha. Innan efterrätten hann vi också med lite sällskapsspel. Ett sånt där man förklarar ord i lag. Väldigt lagom och roligt.

Måns var med på middagen och skötte sig fint. Han var lugn hela kvällen men kunde inte komma till ro förrän vid tio. Tre timmar efter vanlig läggning. Men sen sov han gott i alla fall. Det var skönt att bara ha ett barn med då vi faktiskt både kunde delta i middagskonversationen och att fokus stannade vid just den!

På söndag förmiddag åkte vi ut till pappa och hämtade Tove. Hon verkade ha haft det jättekul hos morfar och på vägen ringde hon och pratade lite. Jag har nästan aldrig pratat med henne i telefon för det är ju alltid jag som är hemma, men det var så himla gulligt. "Kommer ni hit nu? Vi äter bullar och dricker saft. Hejdå."

Lite kaffe hos pappa och sen snabbt hem för lunch och middagslur. Sen fortsatte resan mot nästa middagsstopp hos min faster och farbror. Där blev det full lek för Tove som verkar stormtrivas och pysslar med allt möjligt. Hon var väldigt duktig och frågade efter olika leksaker som kanske kunde finnas i någon gömma. Till och med en liten vagn kunde åstadkommas.

Vi blev bjudna på gott fika och fantastiskt god mat även där. Trevligt att inte behöva laga middag på hela helgen! När vi var mätta och barnen började bli trötta var det dags för hemresa. Daniel hann ut en tur på skidorna medan jag försökte söva Måns utan resultat. Till slut tog jag ner honom, man blir galen efter ett tag.

Vi har flyttat ut sängen från klädkammaren nu. För att göra nånting. Bryta nåt mönster kanske. Och när Måns väl somnade vid nio nånting så sov han faktiskt bästa natten på mycket länge. Alltid nåt!

Inga kommentarer: