torsdag 30 december 2010

En något krokig upploppsraka

Det här är konstiga dagar. Jag är helt uppe eller nere i Månssovaträsket och det ömsom knäcker och ömsom peppar mig. Till detta närmar sig nyårsgalan med språng. Igår var det genrep med orkester, solister och hela faderullan. Eftersom jag har en förkylning på ingång så tog jag det lugnt med sången men det är ju viktigt att vara med ändå. På nyårsgalan är det långklänning som gäller och visserligen är min röd men jag vill helst inte behöva matcha den med en röd näsa.

I natt drömde jag att jag skulle byta om i logen under scenen precis före konsert och då upptäcker jag att klänningen är avsydd till en coctailvariant. "Gaaaaaah!!!!" Jag kunde ju inte gärna stå där i kortkort med bara ben medan de andra hade långklänning så jag fick helt enkelt låta bli att vara med fram till paus medan skåpen i teaterlogerna rotades igenom efter någon annan långklänning. En vit hittades till slut och jag kunde vara med andra halvan. Snopet annars. Men i verkligheten vet jag att klänningen är som den ska för jag har provat den!

Det allra konstigaste med de här dagarna är att det är mina sista dagar som mammaledig och de bara rinner ur fingrarna på mig. Jag har ingen ork att njuta eller ens reflektera utan jag vill bara få Måns att sova. På måndag börjar jag alltså jobba och det känns just nu smått obegripligt. Den professionella yrkesattityd jag föresatt mig att ha på mitt nya jobb känns som bortblåst och jag känner mig mer som en urvriden trasa mentalt.

I natt var en sämre natt igen då Måns vaknade hur mycket som helst. Mer än på länge. Det som var positivt var i alla fall att han var relativt lugn och att det gick ganska fort att söva om honom varje gång. Inte en timme eller mer som det annars ofta varit. För att ge er ett hum om hur det kan vara delger jag er våra anteckningar från i natt. Första tiden anger när Måns somnar och den andra när han vaknar. Tiden fram till nästa insomning är den det har tagit att söva om honom.

20.10 - 20.38
20.48 - 00.10
00.25 - 00.50
01.00 - 02.00
02.07 - 02.17
02.30 - 04.45
05.00 - 05.25
05.33 - 06.22

Ja, ni ser ju själva hur kul det är. Den längsta sovstunden i natt var alltså två timmar och en kvart. Dessutom gick det inte att söva om honom efter halv sju vilket har gått senaste dagarna. Suck.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra att bli påmind om det där hemska sovträsket. Jag har förträngt det.
Jag förstår att sömn används som tortyrmetod...
Håller tummarna att det går över snart.

Kram Malin