måndag 13 december 2010

I norr med objuden passagerare

Ja, nu var det ett tag sen. Sen sist har vi hunnit flyga till Umeå. Med oss tog vi tydligen bacillusken Vintrus Kräkus. Måns började och länge trodde vi att det skulle räcka så. Sen började Tove och sen alla andra på ena eller andra sättet. Utom jag.

Vår vistelse här blev alltså inte alls vad vi tänkt oss. Alla trevliga besök vi skulle hinna med blev inställda och allt har istället kretsat runt sjukdom och tvätt. Vi insåg i lördags kväll att det skulle bli svårt att åka hem när det var tänkt och igår morse flyttade vi fram flyget några dagar.

Dagens status ser väl ut ungefär såhär: Alla verkar pigga igen utom farfar som fortfarande är lite klen och sen Måns som fortfarande inte är sig själv. Han har verkat pigg ibland och vi tror att nu, nu är han bättre. Han har inte kräkts på en hel dag och så häpp, så kommer det precis innan läggning igen. Suck.

Nu är han i alla fall sugen på amning men mjölkproduktionen är inte riktigt van vid denna efterfrågan och har stora svårigheter att ställa om. Men även fast Måns inte alls ätit och druckit som han borde har han färg på kinderna som tur är. Han är inte på dryga tre dygn nu.

Idag är det Lucia och Tove missar sitt luciatåg och föräldrafika. Tråkigt. Även fast hon inte riktigt vet vad hon går miste om har hon förstått att något roligt skulle hända när vi kom hem. Hon missar för övrigt dagis hela veckan då dagarna lagts om pga Lucia.

Jag har som sagt klarat mig mirakulöst kan tyckas då jag ändå kånkat runt på Måns i flera dygn. Senaste natten fick vi tack och lov sova nästan ostört då ingen kräktes och ingen skrek. Det behövdes lite återhämtning på alla håll kan jag säga!

Ja, så roar vi oss. På återhörande.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Precis så var det för oss förra vintern. Vi fick rådet att plocka bort vällingen eftersom mjölken är för stark för magen. Är det dessutom fullkorn blir det alldeles för mycket för de små magarna som är ur balans.
Så om han dricker välling så kan det vara ett tips.
Hoppas ni Kryar på er och att du klarar dig.
Kram Malin

Frida sa...

Jo, vi har också fått veta det men det har inte varit aktuellt eftersom han inte vill ha välling. Jag hade tagit med majsvälling som ska va bra till ingen nytta alls.

Vi hoppas det har vänt för honom nu, men det har vi trott i några dagar... :-/

Therése sa...

Krya på er!

Det finns vissa personer som har en antigen mot kräksjuka! Hoppas du har den!

Testa att ge alla sjuka Sempers Magdroppar, kan hjälpa lite iaf för att få magen i balans.

Krya krya!

Frida sa...

Ja, ingen av oss har råkat ut får kräksjukan tidigare men nu klarade bara jag mig. Daniel har dock inte kräkts. Så nåt motstånd finns det ändå.

Alla är pigga nu igen. Bara Måns som inte får i sig nåt. :( Men pigg och glad är han i alla fall.