tisdag 6 april 2010

Vardagsrapport

Jotack, första dagen av mina tio hemmamånader gick fint. Natten var lugnast hittills. Melonerna har försvunnit nu så jag nu kan sova utan att vakna av att det gör ont. Daniel smet iväg till jobbet utan att Tove vaknade och när hon väl vaknade lekte hon lite själv först och sen kikade hon in till mig.

"Pappa??" frågade Tove. Jag berättade att han åkt till jobbet och undrade om hon ville hämta en bok så kunde hon krypa upp i pappas säng sen. Det gjorde hon och sen tittade jag på mitt nattygsbord och där stod en alldeles lagom varm vällingflaska som Daniel fixat. Perfekt! Tove satt sen och myste med sin välling och en bok medan jag kunde morgonamma bredvid.

Sen lyckades vi ta oss igenom morgonprocedurerna utan större mankemang och ta oss iväg till dagis i tid. Men Tove hjälper inte till nu precis, allt ska göras tvärtemot. Så var det redan innan Måns kom. Tvåårstrots gissar jag att det kallas.

Vi lämnade av Tove på sitt älskade dagis och tog en omvägspromnad till BVC. Måns växer som han ska. Redan över fyra kilo. Sen bar det av hemåt, äta lunch, fika lite och sen var det i princip dags att hämta Tove igen. Några små saker på listan klarades dock av innan dess. Vi hämtade Tove och gick en lång omvägspromenad på väg hem i solen.

Hemma igen har vi ett par timmar innan Daniel kommer hem. Det blev till att leka. Tove hade förvånansvärt bra tålamod med att Måns skulle äta stup i kvarten och jag lyckades busa och leka med en hand och det dög som tur var. Det blir till att hitta på nya lösningar eftersom.

I morgon ska vi vara hemma hela långa dagen. Då får jag hitta på nåt.

Inga kommentarer: