torsdag 1 april 2010

Vagnen - mest för barnvagnsnördar

Jag utlovade visst några bilder på vagnen när vi skaffat en lift. Dessa kommer nu samt lite fakta för er nördar som finns därute. Vi har då en Phil&Ted Sport Version 1. Version 2 har visst 4 cm längre handtag och nån mer liten skillnad. (Här kan man läsa mer om skillnaderna.) Handtaget är förvisso kort men en vanesak som det känns. Det går fint att styra utan att slå i med ben eller fötter.

Vi köpte till slut en Carena mjuklift på blocket. Halva priset och ca en decimeter större än originalliften som är väldigt liten, bara 60 cm. Den växes ur väldigt fort, särskilt om man får en stor bebis. Daniel sågade av bottenplattan i Carena-liften så den går ner i "gropen" och det mjuka längst fram ligger "fritt" under extrasätet. Det fungerar bra både i vagnen och när liften används för sig.

Måns ligger alltså under Tove som sitter i extrasätet ovanför. När Måns ledsnat på att ligga så fäller man alltså upp originalsätet (som nu liften ligger i) och sätter extrasätet bak istället. Stora barnet ska då fortfarande sitta överst/fram. Väldigt finurligt uttänkt tycker jag. Se bilderna i förra inlägget. Skötväskan kan man hänga på sidan utan att det blir obalans.

Andra bra saker med vagnen:
  • Trots att det är en syskonvagn är den minst lika smidig som en vanlig vagn att gå med i affärer, på tåg etc.
  • Barnen kan inte nå varandra. (Läs:Tove kan inte väcka Måns.)
  • Den tar mindre plats i bilen än vår gamla vagn.
  • Den är lättstyrd då det är tre hjul varav det i fram är rörligt. Man behöver alltså inte lyfta för att svänga.
  • Vagnen har en handledsrem på handtaget för extra säkerhet.
Några mindre bra saker med vagnen:
  • Bromsen är himla svår att fälla upp och ner. Man kan inte göra det med foten utan måste ta i med handkraft. Dumt!
  • Suffletten är löjligt liten.
  • Tre hjul är helt klart ostadigare än fyra. Det märks framförallt när man styr ner från t ex trottoarkanter. Man kan dock låsa framhjulet när man ska gå på tåg eller buss så det inte viker av åt sidan just då.
Så här ser det ut med ett sittande och ett liggande barn. Varukorgen går att knäppa upp åt sidan så att man kan lägga t ex en matkasse där.
Tove och Måns på promenad

Inga kommentarer: