söndag 4 april 2010

God Påsk

Det blev en riktigt god påsk i år. Vi samlade ihop familjen och gjorde en utflykt till morfars residens ute i skogen. Första utflykten som tvåbarnsfamilj var det och vi kom trots det iväg som vi hade tänkt. Kanske för att vi började göra oss i ordning en halvtimma innan avfärd... Det är bara så mycket grejor som ska med jämt plus att Tove måste fångas in och kläs på. Bror kom också ut i egen bil och anlände precis innan vi hunnit stiga ur vår.

Vi började vårt påskfirande med fika och Tove hittade snabbt ett påskägg med russin i som morfar gjort i ordning. Hemma fick hon också leta påskägg som vi gömt och där i fanns physalis, kex och ballonger. Allt var till belåtenhet. Efter fikat begav vi oss ut i solen på promenad. Det var helt underbart väder. Helt vindstilla och vi traskade oss trötta och varma med solen stekandes på ryggen.

Sedan roade vi oss med diverse aktiviteter och förberedelser inför vårt påskbord. Resultatet av vår knytis blev alldeles fantastiskt gott och vi ville nästan inte sluta äta. Massor av bland annat potatis, ägg, sill, gravlax, kräftstjärtar, romsås, skinka och prinskorv gick ner. Till det påskmust, öl och snaps för de som fick. Tove var riktigt lugn vid bordet för en gång skull och när hon var nöjd lekte hon på egen hand tills vi var klara. Måns sov sig igenom spektaklet. Därför blev det en lång och mycket trevlig middagssittning.

Sen var vi mätta! Efterrätten fick anstå ett tag. Daniel hade kläckt (lagom till påsk) idén att basta efter maten så han och bror och försvann ner i källaren med något att dricka och satt sen där och ljög ett tag. Tove fick sen komma ner och testa bastun (ingen hit) och ta en dusch. Sen var det vällingdags för henne och dags att sova. Vi skulle inte sova kvar men hon accepterade ändå att det var sovdags och somnade genast på gästsängen efter en saga. Fantastisk!

Bror, som hade fått "påskdessert" i uppdrag, trollade fram pepparkakscheescake med vit och mörk choklad. Mandarinklyftor garnerade så påskfint. Måns sov även denna gång så vi kunde avnjuta kaffe och dessert i lugn och ro. Sedan gick kvällen och mätta och nöjda körde vi smånningom hem i kvällsmörkret. Båda barnen sov vidare i bilen. Tove sa "Jätteloligt, moffa!" innan hon somnade. Tove somnade sen om hemma i sängen. Måns drog ut på det ett tag men till slut blev det natt även i vårt sovrum.

En riktigt trevlig påskafton som definitivt kan få tjäna som tradition i brist på Påskfestival! :-)

Inga kommentarer: