söndag 31 mars 2013

Välkommen våren!

Förr var vi alltid i Örebro på påsken på obligatorisk Påskfestival. Men nu var det några år sedan. Det är synd på sätt och vis för vi hade alltid en otroligt rolig helg och vädret var alltid kanon som jag minns det. Innan vi åkte brukade vi byta till sommardäck och sedan satt vi ofta ute med näsan mot solen och åt våra mackor med tonfiskröra eller varför inte en dumlekaka. (När dessa smakminnen nu dyker upp känns det mycket dumt att inte vara där just nu!) Sedan barnen kom och vi också dragit ner på squardansandet till i princip noll och intet har det inte blivit mer än en festival. Då var Tove ett år.

Senaste åren har familjen lyckats samla ihop sig ute hos morfar och så gjorde vi även i år. Tove åkte ut redan på Skärtorsdagen för att träna skidor och var så lycklig att få sova hos morfar två nätter alldeles själv. Och de hade haft fullt upp förstod vi när vi kom dit. Tove visade sina skidkonster direkt när vi kom och när vi kom in så kom plötsligt en liten påskkärring åkande på sin kvast. Sedan visade det sig också att den lilla påskkärringen kunde ta några stråktag på minsta fiolen och lyckan lyste i ögonen.


Vi hade skramlat ihop en liten påskbuffét som bestod av de bästa bitarna av sån här högtidsmat. Ägghalvor med rom, sill, potatis, gravad lax och rökt sik samt en grön sallad till det. Vad mer kan man behöva? Intet mer, då vi efter denna måltid fick sitta och pusta en lång stund innan vi ens orkade tänka tanken att sätta på kaffe. Inte barnen förstås. De har en annan matsmältningsmekanism som gör att allt de stoppar i sig omgående omsätts till lekenergi. Detta gör i sin tur de pustande vuxna ännu tröttare.

Efter kaffe och dessert blev det traditionell påskbastu för de som ville och båda barnen fick ta en dusch och satt faktiskt sen och myste i värmen en lång stund innan det var helt uppvärmt. Sen var det trötta barn som till slut fick mjölk och påskkakan, som Tove och morfar bakat, framför TVn innan hemfärd. Glad Påsk!


Halva Påskdagen har vi nu tillbringat på ett lekland. Vi har lekt och de outtröttliga barnen har lekt ännu mer. Vi åt även lunch där och lekte lite till innan vi till slut åkte hem med två helt färdiga barn som slocknade fort i bilen. Sedan vi kom hem har vi sedan röjt på varsitt sätt. Jag har vårstädat, Daniel har byggt. Sen var vi ute en stund hela familjen och tog ett första handtag i trädgården, på de delar som tinat fram. Perenner klipptes bort och äppelträdet blev beskuret. Nu kan våren gärna komma på riktigt. vi är redo!

1 kommentar:

Therése Milestad sa...

Vi saknade er i helgen!!!!! Vi var på påskfestivalen!!