söndag 24 mars 2013

I Källaren hos Cajsa

Nu är det hög tid att rapportera om förra veckans kick-off. Lite sen kick-off kan man tycka men partydelen av den blev liksom uppskjuten pga olika orsaker. Men nu var det dags att åka in till stan efter jobbet och laga och äta mat tillsammans. Det började bra med att S glömde en systempåse med Champagne i taxin. När vi satte oss i taxin hade vi tre påsar. När vi gick ut hade vi bara två. Av taxin syntes bara avgaserna.

Vi startade kvällen på en närliggande pub i väntan på en av två tänkta lagerkillar då en tyvärr blivit sjuk. Väl ihopsamlande gav vi oss sedan av mot kvällens event. Vi gick in i den supermysiga butiken. Tänk att få handla i en sån matbutik varje dag! Ner mellan två hyllor gick en smal stentrappa till en källare med ett stort tre-kök-i-ett-kök.  Där stod också bordet dukat för oss. Vi blev indelade i matlag, ett per rätt och fick våra recept att gå igenom.

Sedan fick vi ta varsin korg och gå upp och "handla" i butiken de råvaror som saknades. Trevligt. :-) Efter det var det bara att sätta igång. Jag var i huvudrättsgruppen där vi tillredde vildsvinsstek på vinegrettfrästa svartrötter med svamprisotto. Vi är uppenbarligen ett gäng ganska vana kockar så allt gick som smort och smakade fantastiskt gott vartefter rätterna inmundigades.

Goda och väl utvalda drycker serverades till ur våra (två) påsar. En sak som slog mig är ju att dessertvin är fruktat underskattat! För mig som inte är så förtjust i avec (för starkt, för sött, för otäckt) så är ju dessertvin ett trevligt alternativ då man ända alltsom oftast tar kaffet och avecen till desserten när man dinerar i hemmiljö. Tror jag får investera i dessertvinsglas samt dryck att hälla där i. :-)

Kvällen blev så sen som det var möjligt med tanke på hur länge Cajsas kök ville vara öppet. Sen blev det taxi hem genom hela norrort då vi tog en tillsammans innan jag till slut fick avsluta resan själv. Det var en mycket trevlig kväll med många glada skratt på slutet. Ett härligt gäng. Och snart blir vi en till. :-)

Inga kommentarer: