lördag 23 mars 2013

Måns 3 år

I fredags var den stora dagen för vår lilla kille. Han börjar bli en riktig liten busunge och clown som är väldigt trygg i alla sammanhang och gärna tokar sig för att få lite extra uppmärksamhet. Han börjar också låta som små killar uppenbarligen gör när de leker. Mycket. Förutom att göra ljud när han leker hörs han även mest hela tiden för att man inte ska missa att han finns där.

Måns pratar såklart väldigt mycket nu och ibland förstår man allt och ibland inte alls. Men även fast han inte pratar så rent så märker man att ordförrådet utvecklas i en rasande fart. Han kan uttrycka vad han känner, tänker och vill på ett väldigt bra sätt. En stor skillnad på Måns och Tove är att Måns är mycket känsligare. Om man bråkar med honom blir han ledsen och vill kramas för att bli tröstad. (Tove bara bråkar tillbaka och hur man än höjer rösten så har hon ett högre läge att kontra med.)

Eftersom Toves födelsedag just passerat visste ju Måns vad det var frågan om. Nu var det hans tur att öppna paket! Och han förhörde sig om Emil skulle komma under dagen. Morfar hade varit barnvakt kvällen innan så han var på plats redan på morgonuppvaktningen.

Att få paket i sängen är bra tyckte Måns

Redan dagen innan när Måns var hemma från dagis med pappa hade de varit i affären och Måns hade fått välja vilken tårta han skulle ha på fördelsedagen. En med jordgubbar på blev det. Och Måns tyckte att just jordgubbarna var godast och ville nog egentligen bara ha dem och inte så mycket tårta.

Måns har som synes redan ätit upp och spanar nu in mina jordgubbar

Morbror löste av morfar under dagen och tillsammans presentade de Måns med en Emil-dress. Måns gillar mycket att klä ut sig och springer ofta omkring i en "älvklänning" och är "Silverdagg" (från Tingeling-filmerna). Nu fick han en ny utklädningsdress och detta resulterade i att vi fick återse Emil-filmerna under helgen eftersom det var ett tag sen och Måns kanske inte mindes riktigt.
Emil x 2

Det var Måns födelsedag det. Jag tror han var nöjd med den och han visste ju att det stora roliga kalaset väntade ett par dagar senare.

Inga kommentarer: