söndag 17 mars 2013

Kurshelgen som gick

Lördag och söndag passerade med kurs, lite helg, kurs, lite helg. Den sista "lite helg" är precis just nu. Nu när jag kan summera två kursdagar i rad måste jag säga att jag är nöjd med utfallet. Elva par började som nybörjare på lördagen och sex av dem var även med på fortsättningskursen i dag. Jag är faktiskt lite överraskad hur mycket man kan lära sig och utvecklas på två gånger fyra timmar. Fortsättningskursen hamnade ändå på en relativt avancerad nivå.

Det är ju extra intressant det här med par som är par även utanför dansgolvet. Man kan konstatera att det finns väldigt många olika sorters människor och att de ibland verkar para ihop sig lite hur som. Men oftast kan man ändå se varför de är tillsammans. Det är spännande att se hur och hur mycket man kan hjälpa till med då par som är par på riktigt gärna och konstant diskuterar sinsemellan vad som egentligen är rätt och varför det blir fel.

Jag gillar konceptet på den här kursen, det är perfekt med två plus två timmar. De som går kursen orkar inte ta in mer och vi som leder är också ganska färdiga efter den tiden. När det slutar klockan tre kommer man dessutom hem ganska tidigt och får en hel del timmar hemma också och hinner med lite känsla av helg. De par som gick kurs båda dagarna kom en lång väg på sin foxresa och i slutet av dag två hade de både prövat på en hel del steg och snurrar och fått riktigt bra ordning på grunderna.

Nu kanske det blir en till kurs innan sommaren eller så blir det inte så. Det vet vi snart. Sen skulle det vara kul med ett par repriser på denna helg under hösten. :-)

Inga kommentarer: