fredag 29 mars 2013

Tove och nylonstrumporna

Eftersom det varit fina dagar denna veckan utropade jag återigen att "våren är hääär!" på morgnarna och tyckte kort kjol var ett bra alternativ trots minusgraderna på morgonen. Till dessa hade jag hudfärgade nylonstrumpor. Fast det heter inte "hudfärg" på nylonstrumpespråk. För det första är nylonstrumpespråket inte svenska utan engelska, så färgen "hud" skulle bli "skin". Men riktigt så enkelt är det inte heller.

Om man vill ha hudfärgade strumpor kan man välja om man vill likna en kamel (camel), vara solbränd (Sunbrown - OBS! detta är alltså missvisande eftersom de borde vara rosaröda), nysnö (powder), strand (sand) eller helt enkelt naturlig och naken, (natural/nude) vilket kommer närmast sanningen kan man tycka. Det finns även andra avarter som jag inte ens kan tyda som t ex Lyon eller Mink. (???)

Hur som helst. Jag hade strumpbyxor. Tove mindes tydligen inte att hon sett något liknande förut och var fundersam på morgonen. "Kommer du inte frysa mamma?" "Har du verkligen nåt på dig?" Hon var tvungen att klappa på mina ben flera gånger för att säkerställa att det verkligen var nåt där trots att det var osynligt. Jag lovade att jag skulle vara ute så lite att jag inte skulle hinna börja frysa.

På kvällen när vi kom hem skulle jag som vanligt byta om från jobb- till hemmakläder. Då frågade Tove "Ska du ta av dig de där barbena nu mamma?"

Inga kommentarer: