lördag 2 mars 2013

Fruhippa för Elin

Det var kanske lite tyst från mig i slutet av förra veckan. Orsaken var att jag förberedde det sista inför en supertopphemlig möhippa, nämligen Elins. Efter att ha ringt hit och dit, mejlat, chattat, beställt och handlat i ett par månaders tid så var det äntligen dags i lördags! Så kuuul! Vi var åtta förväntansfulla tjejer och en alldeles ovetande som skulle tillbringa en toppendag tillsammans.

Dagen gick såklart helt och hållet i Elin-anda för tanken var att E skulle få ha roligt och trivas hela dagen utan alltför mycket oroliga funderingar om vad som skulle hända.Vi började således med en traditionell kidnappning då vi tågade in med tutor till en E som först inte fattade nånting. Sen gick det småningom upp ett ljus när hon fick på sig dagens outfit med en mask med röda plymer.

För att fira detta bjöd vi på champagne och för att vi och E skulle överleva fram till lunch bjöd vi också på morotskaka. Ty morotskaka är en E-favorit. Medan E hann ta en dusch och packa väskan enligt en listan hon fått blev vi övriga bjudna på kaffe av den äkta mannen som såklart vetat om spektaklet ett bra tag. Han vinkade sedan av sin fru med sonen i famnen och önskade henne en trevlig dag.

Fru Elin på väg mot okänt mål

Vi åkte med en fortfarande ganska chockad E in till city mot en danslokal i en källare. När E kom in genom porten överraskade ytterligare två väninnor till Es förvåning och glädje. Sedan kom vi ner i lokalen och det byttes om till dansskor. Efter en stund kom vår instruktör och tillika min lunchdate A in i lokalen och satte oss i gungning. Vi hade hittat på att vi skulle göra en Broadway-inspirerad koreografi där E skulle få vara stjärnan.

Och vad kan vara mer Broadway än hattar och käppar? Nä, just det. Och såna hade jag köpt in till allihop vilket var en liten överraskning även för de andra tjejerna. :-) Jag hade hjälpt Elin att välja kläder hemma så att det skulle synas att hon var speciell. Vi andra hade förberett oss med svarta linnen och byxor. As koreografi och utlärning var hur bra och rolig som helst och gruppen klarade det oväntat bra som helhet. Alla hade verkligen jätteroligt och blev småningom ganska fokuserade på uppgiften. På slutet filmade vi några vändor att ha kvar som ett fortsatt minne.

Gruppfoto på showdansgruppen "Elin och hattarna"

Efter dansen så drog vi vidare i sällskap med A till en närliggande sushirestaurant (för, jo just det, Elin gillar skarpt) som visade sig servera helt otroligt god och fantastiskt upplagd sushi. De små bitarna serverades på en dimma av ånga och det var nytt för oss allihop. Kul! Maten tog lite tid att få men försvann desto snabbare ner i magen. Jag som hade tidsplanen tickande i huvudet var glad över att det gick ganska fort då det snart var dags för nästa aktivitet. 

Vi skiljdes åt mot två bilar och återsågs en stund senare i Sollentuna där vi skulle på spa. Här väntade juice, frukt, pool och bastu med ansiksmask, scrub och hårinpackning. Vi tillbringade några sköna timmar tillsammans i denna miljö och det var väldigt avslappnat och härligt efter dansurladdningen. Sedan var det dags för piff och fix och färd mot middagen. Jag, M&T tog bilen i förväg medan resten fick åka med den fina plymfrun på bussar och tåg.

Tror ni att en viss seghet infann sig efter klockan fyra i en bil efter en lång dag och två timmars bastu? Svar Ja. Men väl hemma hos mig, jo där var dagens sista anhalt, satte jag full fart medan de andra två fixade sig klart. Jag hade förberett så mycket det bara gick, bordet var dukat, kött färdigt, potatis till gratängen skalad och så vidare. Men det fanns ändå en hel del att göra. Jag förberedde gratäng och T kom ner och realiserade förrätten efter att jag gett henne en visuell bild ur mitt huvud.

Sen kom M och tog tag i sallad och annat fix. De andra tjejerna fastnade lite på ett tåg som stod still men de gjorde inte så mycket, för när de väl kom var allt preciis klart. Förrätten stod uppdukad på bordet, ljusen var tända, vinet var upphällt i karaffer och gratängen togs rykande ur ugnen. Det var egentligen bara att sätta sig till bords och det var precis vad vi gjorde. Elins fruhippemeny var denna:

Brieost med jordgubbe, päron, physalis & valnötter med balsamico
och grissini 
på en bädd av ruccola. 
Tmjandoftande kallmarinerad fläskfilé med potatisgratäng och grönsallad
Citron- och limepaj

Till middagen hade B förberett några sånger till E. Möhippesånger som var väldigt bra och roliga. A hade med sig ett quiz om Mattias som vi fick försöka svara på. Man måste säga att vi var ganska usla på det. Men det var roligt att få höra lite barndomsanekdoter om Mattias för oss som liksom missat hans första dryga 30 år. Middagen blev lång och härlig och jag har aldrig tidigare gjort så många latte på rad till desserten. Vilken tur att vi försett oss med så många glas. :-)

Förrätt

Fruhippesånger

När vi ätit och druckit och sjungit oss nöjda var det dags att titta på filmen från dansen. Det kändes som dansen varit dagens höjdpunkt för hela gänget och vi hade absolut inget att skämmas för när vi såg filmen. Den är nu jätterolig att ha kvar som minne!

Efter en väldigt lång dag började gästerna droppa av och E sattes i en taxi med sina nattgäster (som M bäddat och handlat frukost till under dagen) strax efter midnatt. Kvar i huset var jag och T och vi satte oss och smälte dagen över en kopp te innan vi tog oss i säng frampå småtimmarna.

Jag är så otroligt nöjd med hela dagen. Den var så värd all planering och det bästa var såklart att den fyllde sitt syfte - Elin hade en toppenrolig dag med alla sina goa väninnor! En dag att minnas för alla som var med.

1 kommentar:

Hippefrun (hippa frun?) sa...

Ja, jisses en sån toppendag jag hade!! Nu har jag skrattat och gråtit samtidigt (som är så typiskt mig!) igen och minnena bara poppar fram! :) Allt från chocken när ni kom till det fantastiska dansnumret, till härligt spa och tillslut den superba middagen! Och inte att förglömma mitt otroligt trevliga sällskap! :) TACK alla ni för en genomhärlig dag! KRAM