söndag 31 mars 2013

Blender på Hallunda FH

Efter mer än en månads dansuppehåll var det så dags att dansa själv igen. Med farhågan att det skulle vara massor av folk på grund av den lediga fredagen försökte jag vara i någorlunda tid för att få parkering och det  gick bra. Men det var ändå redan ganska fullt och man kunde redan där ute misstänka hur kvällen skulle bli. Väl inne hann jag både få på skorna och socialisera lite innan dansen började.

Jag fick en stabil första dans och en repris på andra dansen. Vid det laget hade jag kunnat konstatera att flera av "mina" förare tagit sig ut på dans och att kvällen hade alla chanser att bli lyckad. Enda smolket i bägaren var det stora antalet dansare som inte besöker dansbanorna så frekvent och dansade lite åt alla håll. Trots att jag dansade med gräddan av förare så gick det inte helt smärtfritt. Eller som P uttrycker det i sin blogg om samma kväll "Inte så mycket dansriktning, inte så mycket förflyttning, inte så mycket hänsyn." 

Det var väldigt länge sen jag dansade till Blender. Så länge sen att de faktiskt lagt in några nya låtar sen sist. Jag gillar Blender trots att de kör många av sina egna låtar (som jag ändå kan sjunga med i förvånandsvärt bra) för de spelar i övrigt väldigt bra covers och den musikaliska kvaliteten går inte att klaga på. Klaga kan man däremot göra på kapellmästaren som är en mästare mest på att sprida dålig stämning på golvet då pratar för mycket strunt och tigger om applåder vilket gör att man inte vill applådera alls. Men P sa klokt att "vi kan ju klappa åt de fyra som inte pratar".

Trots finfina danser med en favorit efter annan var jag märkbart kursskadad under kvällen. Efter att ha studerat kursdeltagares förning och fötter under flera helger i rad fanns tekniktänket aktivt i huvudet och analyserna gick höga. Inte vad som var bra och dåligt, det var ju ändå mina favoriter vilka jag själv utsett till gräddan av förare - själva facit, utan varför det var så bra och vad föraren gjorde som gjorde att jag gjorde som jag gjorde. Typ..

Vissa saker skulle man vilja filma för att begripa. I vissa snurrar måste jag till exempel sätta ner tårna om varandra på ett särskilt sätt för att det ska funka, men jag har ingen aning om hur killen sätter sina fötter för att det ska bli just så. Jag känner ju bara förningen (som man får lära sig sker från bröstkorgen om man går en kurs för bl a mig.)

I paus hann jag både vara social och reda ut ett föra-följa problem i bugg på begäran. Jag hann också byta några ord med min nyfunna bekantskap M som jag gillat skarpt sen första stund. Bror brukar säga att man ska samla på bra människor och hon är en verkligen sådan. Kanske dessutom en lämplig mentor i föräldraskap för framtiden.

Jag dansade sen kvällen ut. Blender är bra på sista låtar och extranummer. All cred för det. Jag var trött på slutet men nöjd med kvällen. Nästa gång ska jag njuta mer och tänka mindre. På nåt sätt blev det ändå för lite dans. Det blir till att ta sig ut snart igen. Jag börjar se fram emot Hågelbysäsongen även fast jag kommer få haka på den sent som det verkar. Åtta veckor kvar.

Inga kommentarer: