tisdag 12 mars 2013

Tove är 5 år!

I söndags fyllde vår förstfödda fem år. Fem år som föräldrar och barn har alltså passerat även fast jag minns de första dygnen med henne på BB tydligt och det känns som ganska nyss hon var en liten plutt som sa "Titta nu!?" så fort man skulle filma. Tove är en typisk femåring kan man säga. Hon vet bäst, kan allt och vill gärna bestämma hur det ska vara och gå till. Jag vet att det är typiskt för femåringar för jag har träffat hennes kompisar och jämfört.. :-)

När man är fem år är man också väldigt medveten om vad en födelsedag är och innebär. Man får paket och tårta och så får man ha kalas någon annan dag. Det är lite jobbigt att vänta på det där kalaset dock. Tove frågade kvällen innan om vi skulle komma till hennes säng på morgonen. "Jag kanske går upp och ritar när jag vaknar, men så fort jag hör er skyndar jag mig ner i sängen igen."


Och så blev det. Fast de lekte på morgonen och jag gick och hämtade Måns och Tove fick lägga sig. Morbror var också vaken och på plats och snart spelades det och sjöngs "Ja må hon leva". Några paket fanns det också att öppna och hon gillade allihop även fast Pinkie Pie saknades, den rosa partymylittleponnyn.


På kortet har hon kläder hon fick i present och som hon absolut ville ha på sig på födelsedagen. Så det måste ses som lyckat. På förmiddagen åkte hon med pappa och köpte tårta denna gång. Hon fick välja vilken hon ville ha i tårtdisken. På eftermiddagen var Tove ute och lekte med grannbarnen I&J. När de förstått att det fanns tårta fick vi snart extra fikagäster även om J först hade lite svårt att bestämma sig för om det var värt att lämna mamma hemma för lite tårta.


På bilden är det fyra glada barn som väntar på att få ta första biten. Tove hade paxat rosen eftersom det var hon som fyllde år. Morfar kom också på besök och när barnen fikat klart kalasade vi vuxna på resterna i lugn och ro i det solvarma uterummet. Av morfar fick Tove en korsordsbok som hon fastnade för direkt. Sen lekte och lekte barnen ända fram till middagen. Det blev spontant två rätter till middag som avslutning på födelsedagen. Jag tror Tove var väldigt nöjd med sin dag och hon somnade helt utmattad på kvällen. :-)

Inga kommentarer: