onsdag 30 januari 2013

Zumba

Jo nu har genomgått mitt första Zumba-pass på gymet. Innan det var dags att gå så var det dags att klä sig. Hm...lite dansaktigt visste jag ju och enligt zumba-sidor verkade nästan vad som helst som går att röra sig i "gälla", Tajts, pösbyxor, kjol eller shorts. Praktiskt. Mina ganska bortglömda dansträningsbyxor hittades i lådan och ett linne och..hm...skor då? Gärna två-delad sula, jaha. Mina än mer bortglömda danssneakers fick grävas fram. Kul att få ett ny användning för dem! :-)

PT-H var det som hade passet och då kan man lite på att det blir full fart. Nu var detta ju bara ett enda pass så jag kan inte säga hur zumba liksom "är" i allmänhet, men just detta passet bestod av korta kombinationer av steg, mycket salsainspirerat i grunderna, fast mer träning än dans. Jag var rädd att det skulle vara längre koreografier som på aerobics, då är det ju svårare att hänga med som nybörjare, men så var det alltså inte.

Jag hängde med hur bra som helst och hade väldigt lätt att plocka upp steg och rörelser i min egen kropp. Nästan förvånande lätt och det kändes roligt att faktiskt ha nytta av sina tidigare erfarenheter från olika träningsgolv. Efter första repetitionerna kunde jag riktigt ta i och ut steg och rörelser och det var medryckande musik som gjorde det lätt att orka. Jag orkade köra hårt hela passet och var rejält blöt efteråt vilket var en ganska ovan men positiv känsla.

Jo, Zumban av kardemumban är att passet gav mersmak! Om man gillar att dansa i allmänhet och kan visualiserar sig själv i ett coolt house/latino/jazz-nummer så har man definitivt kul och får ruskigt bra träning samtidigt! :-)

Inga kommentarer: