söndag 27 januari 2013

När bytte "klädkammare" namn till "walk in closet"?

Häpp! Nu är jag redan här igen. Jag ville bara nedteckna att vi nu bestämt hur vi ska ha det. Inga backar utan byråer. Johoorå det kommer bli så himla bra. Och sen en spegelskjutdörr där på andra sidan. Fint och snyggt och bra på alla vis. Och det som är lite roligt med detta är ju att man liksom kan sätta igång utan att direkt sätta igång. Alltså, man behöver inte riva för att börja byta inredning. Perfekt!

Sen det här med "walk in closet". Var det bara förr på nittonhundratalet när vi fortfarande använde vårt eget språk som vi kallade rummet för kläder för "klädkammare"? Vi som fortfarande minns svenskan kan väl gå ihop och fortsätta med dessa retro-begrepp? :-)

1 kommentar:

Puman sa...

Klädkammare är ju det enda rätta. Men så erkänner jag mig också hopplöst fast i femtiotalet, så vad vet väl lilla jag? :)
Om sanningen ska fram så har jag dock döpt min klädkammare till Skattkammare, och ja, man kan gå in där. Frågan är väl om man hittar ut...
KRAM