lördag 12 januari 2013

Tortillapizza

Gillar du pizza? Gillar dina barn pizza? Tar det emot att göra egen deg? Blir det alltid för mycket bröd? (Ja, det blir det!)

Jag får en känsla av att alla redan vet det här och att det är vi som är sena, men vi har just upptäckt varje barnfamiljs (och alla andras) stora dröm - tortillapizzan!

1. Sätt ugnen på 175-200 grader.
2. Lägg tortillabröd i önskat antal och önskade storlekar på bakplåtspapper på plåt.
3. På med någon typ av tomatsås och valfria pizzaingredienser och ost överst. Här kan man ju använda vad man hittar hemma (t ex korv, majs och lökstrimlor) eller förbereda sig lite och lyxa (t ex parmaskinka, oliver och mozarella).
4. In i ugnen tills osten smält och innan brödet blir mörkt.

MUMS!!!!

PS1: Ett lass ruccola ovanpå efter ugnen lyfter vilken korv-pizza som helst.
PS2: Enkla tomatsåsen: Blanda krossade tomater, pressad vitlök, oregano, salt och peppar direkt i burken. Mosa tomaterna lite med en gaffel under utsmetningen på tortillabröden.
PS3: Tortillabröd går utmärkt att frysa så överblivna bröd kan alltid ligga i frysen och vänta på akut pizzanödighet.

LYCKA TILL!

Inga kommentarer: