måndag 21 januari 2013

Ensam helg med blandat sällskap

För mig blev den här helgen väldigt lång. Både i positiv och negativ bemärkelse. Jag visste ju att jag skulle vara ensam med barnen från torsdag till söndag. Nu somnade Måns med trettionio graders feber på onsdagskvällen och det var tydligt att "hemma" verkligen betydde hemma. Inte jobba. Måns vaknade turligt nog med trettiosju grader och sedan dess har han faktiskt varit feberfri. Men både barnen både hostar och snorar.

Torsdagen blev en synnerligen produktiv dag av oväntat slag. Måns har ju precis fått börja ha kalsonger istället för blöja. Denna helg har vi provat på riktigt och han har även sovit utan blöja på natten! (Yeyyyy!!) Vårt stora skötbord har därmed gjort sitt för länge sen. Det har tagit upp halva badrummet och varit välfyllt med diverse saker. Inte bara blöjor.

Nyduschad och nöjd kalsongkille visar "trädet".

Sedan första pottdagen tändes ett liten längtan i mej att få slänga ut det där skötbordet. Denna längtan har sedan vuxit sig starkare och nu skedde det. Jag satt i ett par timmar på badrumsgolvet och skurade badrumskåp och skötbord och slängde och rensade bland alla saker så att allt skulle få rum på nya platser. Sedan klick-klick med mobilen och ut på Blocket. Aaaah!

Natten mot fredag blev helt kaotisk då jag lät Måns sova tre timmar på dagen för att säkert bli frisk. Han somnade sent och vaknade halv elva och kunde inte somna om. Det slutade med att han och jag hade picknick på välling och ostmacka i våra sängar klockan halv ett på natten. Sedan somnade vi äntligen!

På fredag morgon vaknade jag i sällskap av en förkylning. Attacksnuva. Väldigt onödigt då jag bokat barnvakt för danskväll och det ena med det tredje. Dagen ägnades åt att dammsuga huset varvat med deg i soffan. Sedan trotsade jag förkylningen som säkert skulle bli värre ändå och åkte och dansade enligt rapport nedan. Innan dess hade jag bjudit far och bror på fetaost och rosépepparbakad lax. Smask!

Hej då!
Lördagen var väntat seg. Pappa vinkades av och broder vaknade så småningom och vi insåg att det inte fanns en enda ambition hos någon av oss att göra någonting av dagen. Det blev ett stilla umgänge kan man säga. Jag hyfsat förkyld och lite synd om. Efter middag kom ett par och hämtade skötbordet (Jaaa!) och detta firades med några danssteg på den stora ytan som uppenbarade sig när det försvann ur badrummet.

På kvällen spelade vi otippat TP. Jo, först gick det väldigt bra. Plupparna pluppade ner i sina plupphål en efter en och man tänkte att det här går ju fort. Men sen fastnade vi på sista pluppen som liksom inte gick att hamna på och travade runt där fram och tillbaka under en timme eller så. Till slut fick jag gå segrande ur den nu ganska trötta striden efter en synnerligen jämn match.

I går var en minst lika seg dag. Jag gjorde en kraftansträngning och åkte och handlade för veckan och sedan sjönk jag djupt ner i soffan. Bror vinkades av efter lunchkaffet och efter middagen kom Daniel hem från sitt skidläger. Vi överraskade med det stora badrummet och Tove hade såklart ritat presenter. Sedan blev det en ganska tidig kväll.

Men - det är på något vis fortfarande helg. Jag hade räknat med att jobba idag. Men Daniel tyckte barnen hostade så mycket på morgonen och jag var inte svårövertalad att stanna under täcket. Ännu en dag hemma med barnen alltså även fast jag har jobbat undan lite. Det är ändå skönt att vara hemma för jag är ju inte alls frisk. Som en rödnäst tomte med tröttmössa. Får se hur det blir i morgon, på kvällen ska vi i alla fall ut på galej som bokades för väldigt länge sen och har setts fram emot sedan dess! Så då kommer jag vara frisk, i alla fall några timmar. :-)

Inga kommentarer: