måndag 28 januari 2013

Klädkammare i nöd

Så himla snyggt vi har det, inte sant? Klädkammaren är just nu ett rum bestående av rester från alla de andra renoveringarna. Som en avsågad vägg mitt i till exempel. Sedan är den numera vårt enda inomhusförråd sedan vinden blev en del av boendet. Och det är väl främst av den anledningen vi ska göra ett större ingrepp, så det blir större. Att det kommer bli fantastiskt bra och fint är ju extra bonusar.

Här är vår vänstra vägg med två originalgarderober som dessutom har olika knoppar. Ja, varför inte liksom? Här ska det istället bli en stor garderob med skjutdörrar. Kanske med spegelglas? Gaveln mot hyllan ska vara öppen så man kommer åt hyllan inifrån garderoben. (Smart va!)


Här är vår högra vägg från båda hållen. Här ska väggstumpen (där gamla dörren satt) och spegelgarderoben (som förr befann sig i vårt gamla sovrum) bort. Sedan ska hela väggen flyttas ut mot takfoten så att den blir typ 30cm hög. In mot snedtaket framför denna vägg kommer det stå tre byråar med hjul. Bakom dessa kommer det finnas stuvutrymme för till exempel flyttlådor. Gången i mitten kommer också bli bredare än den är nu.

Lagerhyllan längst in kommer få en till lägre sektion på högra sidan under snedtaket och sedan förses med ett draperi så vi slipper se allt skrot. Lilla hyllan bakom dörren kommer bytas ut mot någon annan mer lämpad för skor. Bokhyllan står bara där tills vidare för att den blev över från vårt gamla sovrum.

Och så ska det förstås ytskiktas i form av nytt golv, färg på vägg och i tak och så lite belysning som pricken över i. Klart! Ehum... jag återkommer med rapport i vår, sommar, höst eller vinter. För det är lite ovisst när det här projektet egentligen kommer bli. Den kanske jobbigaste delen av detta projekt är att allt som finns i detta utrymme måste, just, utrymmas. Alltså måste det existera någon annanstans. Det vill säga - överallt!

Inga kommentarer: