söndag 27 januari 2013

In i kammaren

Under en sen timme i går löste vi plötsligt en klädkammargåta. Hur och var vi ska få plats med hängande kläder efter ombyggnationen. Som vanligt när en sånt knut plötsligt löses upp så inspirerar det till en hel rad med annat problemlösande. Hittills har vi bara haft en vag bild av hur klädkammaren ska inredas. Plötsligt upptäcker jag mig själv spanandes på Blocket efter ny förvaring samt skissande på upphängning av draperi i snedtak. Intressant.

Vet ni att Elfa-system är jäääättedyrt? Ja, det vet ni säkert. Men visste ni att Ikeas motsvarande system inte håller den kvalitet man kunde önska? Vi har fem trådbacksstativ från Ikea varav två är mina, två är Daniels och ett är gemensamt. Mina två har liksom böjt ut sig i ramen så att backarna nu faller ner i varandra. Daniel tycker det är märkligt att mina beter sig så och inte hans?

Min teori är att jag drar mina lådor in och ut kanske tio gånger oftare än han gör, även fast det egentligen inte förklarar varför stativen bågnat. Det är hur som helst mycket, jag betonar m-y-c-k-e-t, irriterande. Lösningen att dra ihop dem med spännband är inte jättetrendig... Dagens impuls är att byta till Elfa då de också har en annan typ av tätare backar som ger ett mindre rörigt intryck. Det är störande att en renovering som egentligen skulle kunna vara ganska billig skulle kunna dra iväg många tusen på satans backsystem.

Det som är lite synd är att vi inte har tid att sätta igång med klädkammaren nu när vi ändå har planerat en del. Men helgerna fram till april är uppbokade med först Vasaloppsträning och sedan kurser. Sen är det ju tänkt att vi ska sätta i gång med uterummet så snart det går. Vi får se hur det blir. Man får njuta av planerandet så länge.

Inga kommentarer: