måndag 28 januari 2013

Arma armar

Just som jag trodde jag var frisk hade min förkylning och jag en liten reunion i helgen. Mina planer på att vara fysiskt aktiv gick därmed i stöpet. I stället ägnade jag mig år inredningstankar mer i stillhet. Men ikväll fick eventuell ohälsosamhet ge vika för träning. Jag missade förra måndagen och det är dåligt nog. Det är en helig träningskväll eftersom det är då det är yoga.

Ikväll inledde jag med en halvtimme i gymmet innan yogan men fokus på armarna. Tanken är ju att jag med lite vilja och kämpaglöd ska bli starkare än en räka. Och visst har jag säkert blivit ganska mycket starkare rent procentuellt. Men det säger egentligen ingenting då jag fortfarande bara kan jämföras med en aningen lite större räka. Nu antecknade jag i alla fall vad jag använde för vikter i maskinerna så jag kan se mina önskade förbättringar nästa gång. Jag gillar när det går att mäta.

En halvtimme är alldeles tillräckligt för att jag ska vara både trött och less. Armarna som spagetti lagom till det ganska tunga yogapasset. Det är i alla fall en skön kombo med styrketräningen och yogan. Yogan kör ju hårt med alla småmuskler samt mage och rygg och om man redan är trött i armar och ben så får de musklerna jobba ännu mer.

Nu är det snart läggdags och medan jag skrivit det här har jag kalasat på en klassisk apelsinsallad. Gott! Ska bli intressant att se om det blir jobbigt att lyfta tandborsten sen.

Inga kommentarer: