torsdag 10 januari 2013

Avslutningsdans med världens bästa Shake

Det blev så att jag åkte till Gävle för att vara med och avsluta Shake's framgångsrika karriär. Att de slutar kan man ha många åsikter och känslor om. Som att det är sorgligt, att ett viktigt kapitel tar slut, att det är en otrolig dansmusikalisk förlust, att dansa kommer bli mindre roligt i framtiden. Och så vidare. Jag skulle kunne hylla Shake högt och länge för deras goda smak och känsla för dansmusik och jag hoppats de gjort tillräckligt stora musikaliska avtryck för andra band att ta efter.

Nu på slutet har det varit deras snabba repertoar som skiljt sig mest från mängden på ett väldigt positivt sätt. Genom den senare kvartettens svängiga låtar har de har bjudit upp till bugg vilket jag saknat mycket. Och sedan kommer jag sakna Jörgen sång, i största allmänhet. I början förknippade jag hans röst väldigt mycket med Jannez, vilket var naturligt, men utvecklingen sedan dess har gått spikrakt uppåt och man har hört hur mycket han gillat det han gjort.

Rent dansmässigt var kvällen ungefär vad man kunde förvänta sig. Gissar att det var ca tusen personer på plats, av vilka sexhundra var tjejer. En hel del bra dansare förstås även om mina manliga dansfavoriter saknades. Jag dansade ändå mestadels och hade en helt ok kväll. Jag fick njuta av bra bugg i några av de snabbare låtarna, även om jag saknat det totala samspelet länge. S och jag återsågs faktiskt för en dans och det var ju återigen länge sedan nu, på maran förra hösten.

Det som var bäst denna kväll var att jag faktiskt var där och delade den. När alla extranummer spelats och det var dags att packa ihop fick jag möjlighet att byta några ord med killarna, önska lycka till och tacka. Jag fick frågan när jag dansade till dem för första gången och det var i Brännkyrkahallen efter Ebba-cupen 2007. Den kvällen minns jag märkligt nog alldeles tydligt. Men det är en helt annan historia.

Inga kommentarer: