fredag 13 januari 2012

Trettonhelg i Umeå

Vi var ju i Umeå i några dagar och det har er utsände inte rapporterat ett ord från. På grund av det tillfälliga avbrottet så blir det lite hoppigt tidsmässigt här på bloggen men så får det vara. Vi åkte ju till Umeå onsdag kväll och det blev på det viset en riktigt lång helg.
Söta och duktiga barn på flygbuss...
..och i gaten.

I Umeå hade det precis fallit massor av snö så det var en vit vintervärld som mötte oss till Toves förtjusning. Redan på torsdagen var vi ute och det åktes rutchkana nerför en stor snöhög och byggdes snögubbar. Pappa Daniel passade också på att brottas med sina systrar i snön.
Torsdagsmorgon genom sovrumsfönstret
Syskon i snö
Snögubbar

Dagarna präglades annars mellan måltiderna av olika umgåsaktiviteter och så fort barnen behagade sova så spelades det spel. Jag tror det var länge sen vi spelade så mycket spel när vi sågs! Och inte vann jag direkt mycket heller. Konstigt att det ändå är lika kul? Kvällarna blev sena bara för att alla i familjen vägrade ge sig förrän efter midnatt.

På torsdagskvällen var Daniel och jag bjudna på julklappsdans i Umeå. Blender och Expanders spelade nonstop och det var en kväll med mycket festfolk precis som väntat. Det var inte direkt många där som jag kände igen och det var lite synd. Sen var jag i så dålig form mentalt att jag fick nog efter några timmar. Jag var för ledsen helt enkelt. Då hade jag dansat med de som kunde vara nåt och Daniel och jag hade hunnit dansa ovanligt mycket med varandra.

Under hela Umeåvistelsen grubblade min hjärna dag som natt och spelade upp små konversationer i huvudet. Jag somnade ofta sent men sov sen ganska bra. Jag fick som tur var sovmorgon varje dag för överlevnads skull. Tove gick in till farmor och farfar när hon vaknade och när Måns vaknade fick han också kila in dit. Det tyckte de nog var mysigt allihop.
Otroligt rolig ögonblicksbild på far och son!

På fredagen var det lilla julafton och barnen fick jättebra paket. Måns har nu fått några fler egna leksaker och han gillade alla skarpt! Tove verkade också nöjd men mest av allt överenergisk. Undrar hur man ska göra för att det ska bli lugnt och hon ska hinna med sig själv? När hon var klar med sina paket så satte hon sig i arbetsrummet och ritade helt plötsligt och då lade sig lugnet och vi vuxna öppnade våra, i jämförelse få, paket.
Kusin Maja gillade prasslande julpapper
Måns älskade djurkäglorna som låg i ett paket

På lördagen kom Kassjöfamiljen på lunch. Alltid lika roligt att ses och för Tove är det en högtidsstund. Hon bara älskar att leka med M som är snäll och ställer upp på hundra kurragömma i rad. S tror jag hade blivit en halvmeter längre sen sist men vecklade ändå ihop sig på golvet och tog sig an Måns en stund.
Myskillar

På eftermiddagen åkte vi en snabbsväng till Stöcke och spanade in nybygget och allt som hänt där sen sist. Det ska bli mycket trevligt att få testa uterummet när det blir varmare. Vi vet ju hur mysigt det är!

På söndagen var det sista lekchansen för barnen och sista spelchansen för oss. Efter fikat var det dags att bege sig hemåt igen. Barnen är så duktiga när vi reser så man blir helt stolt. När vi flyger har vi skötväskan laddad med Pixiböcker, pennor och papper, bananer, festis och russin. Det här var sista flygningen med Månsklumpen i knät. Nästa gång har han fyllt två och har egen stol. Då kommer vi heller inte sitta på samma rad allihop eftersom vi ju har fyra stolar.
Kottar i väntan på flygbuss ätandes morötter
Tove vinkar till farmor och farfar i nya julklappströjan

En jättetrevlig helg med älsklingens härliga familj! Som kuriosa kan nämnas att farmor av misstag slog ihop våra efternamn och vi förkortade snabbt det nya namnet till Herr och Fru Isbjörn. Det kanske kan vara nåt. ;-)


Inga kommentarer: