måndag 2 januari 2012

Nyårsgalan

Efter att ha fått en liten sovmorgon så var det snart dags att göra sig i ordning och bege sig mot Norrtälje och genrep inför nyårsgalan. Långklänning, skor, pärm och piff åkte med mig. En kort uppsjungning i foajén och lite snabba rep på våra egna stycken och sedan var det genrep.

I år var hela galan mer organiserad än förra året. Arrangemanget är större och har fått mer pengar och fler inblandade och det var enbart positivt. Till exempel så bjöds det på lunch för samtliga inblandade mellan akterna på genrepet. Genrepet var hyfsat alert och vi var klara i god tid förre konsert. Det var i princip slutsålt med 550 biljetter och det är ju jätteroligt!

Ner i logerna för makeovers. Kördamer i en loge och körherrar i en. Plötsligt mötas samtliga igen i korridoren som helt nya människor i smoking och långklänningar, liksom redo att gå på bal, och ett och annat uppskattande ögonkast slängs hit och dit. Trevligt!

Snart var det skarpt läge. I år hade kören tre olika insatser och höll för övrigt till nere under scenen i väntan på vår tur. Om man ville tjuvlyssna ibland kunde man också stå i kulissen. En del nummer ville man ju gärna lyssna till även fast man inte såg något. I vår uppgift ingick också lite flyttade av mickar och pärmar som skulle hit och dit och efter repetitionerna gick det till slut smidigt.

Våra egna nummer och hela galan gick jättebra och jättefort. Det blir ju som bekant så om man har roligt. I pausen, när publiken gick ut, passade kören på att ta gruppfoton när vi nu för en gångs skull var finklädda. :-) Publiken var hur nöjd som helst med föreställningen och vi fick göra extranummer och så vidare innan salongen till slut tändes upp. Jag visste inte om jag hade någon i publiken men när jag bytt om och kom ut i foajén fanns pappa där och han hade filmat alltihop till körens stora glädje!

Sen åkte jag hem till mitt och det blev en fortsatt lugn kväll i soffan. En riktigt härlig och rolig dag trots att den var ganska lång!

Förmodligen Sveriges snyggaste kör!

Inga kommentarer: