söndag 1 januari 2012

Nyårsafton

Dagen var lugnt med diverse hemmapyssel. Så småningom var det drags att dra sig mot det lilla gula huset i skogen. Där väntade en trerätters middag med tända ljus och brasa i kaminen. Inte alls så dumt. Efter det första rejset för barnens del lade sig lugnet då de faktiskt började leka tillsammans och byggde ett lekfort till kråkan.

Innan dessert hade barnen både ätit välling och blivit nattade på övervåningen. Det var första gången de låg tillsammans och skulle somna och först var det lite ljud däruppifrån men efter att vi tittat till dem en första gång blev det märkbart tyst. Jag tassade upp och tittade på två små sovande trynen. Så himla duktiga!

Lugnet lade sig i stugan och vi inväntade tolvslaget under konversation. Sista timmen gick tokfort och plötsligt var det dags för skumpa och alternativ till det. Tove är väldigt rädd för fyrverkerierna så jag var lite orolig att hon skulle vakna när grannen började skjuta men som tur var sov hon sig igenom allt oväsen. Att sova under vindsrenovering har sina positiva sidor.
Sovande nyårsänglar

Eftersom jag skulle prestera under nyårsdagen så gav vi oss hem ganska snart efter årskiftet. Barnen stoppades ner i overaller och jag körde den snirkliga vägen hem. Krok på krok är en bra sammanfattning av vägen mellan oss.

Ett trevligt slut på ett mycket bra år! :-)

Inga kommentarer: