måndag 23 januari 2012

En helg med nerv?

Hann ni med? Det där som fladdrade förbi - det var en helg!

I fredags åkte jag och barnen ut till morfar för lite miljöombyte. Det gör alltid gott. Hos morfar är det friden som råder oavsett om barnen leker. Det upplevs på något sätt aldrig lika högljutt eller röjigt när vi är där även fast det kanske är det? Dessutom så sovs det alltid bra hos morfar. Morfar läser för Tove och sover en stund med henne innan han kommer ner och vi njuter av en lugn kopp kaffe.

Efter att friden hade varat en stund hann plötsligt verkligheten ifatt mina dittills någorlunda skyddade nerver. Jag hade klarat mig bra fysiskt ända tills dess men plötsligt och utan förvarning sa kroppen ifrån och reagerade. Usch, inge kul! Jag visst inte riktigt hur det skulle gå att köra hem hela vägen med barnen sen men jag tog ett djupt andetag, höll nog andan hela vägen hem och det gick bra. Daniel spacklade klart trapphuset på kvällen och det var tänkt att jag skulle måla men kvällen blev orolig i soffan istället.

Lördagen var vi ömsom effektiva och gick ömsom i en dimma. Hela familjen utan Måns hade mer eller mindre inbillade symptom på olika saker och gick och kände efter. Det effektiva bestod i att spacklet blev slipat och väggen målad. Plötsligt blev det vitt.

Eftermiddag och kväll var tillägnad nyårsafton, fast några veckor för sent förstås. Vi åkte hem till E&M som hade planerat vår meny som vi sedan hjälptes åt att laga. Efter en halvtimme i deras sällskap hade alla mina symptom flugit sin kos och jag blev en normalt tänkande människa igen som lämnade sitt eget groll och ägnade tankarna åt positiva saker som den yttepyttelilla bebisen som sparkar i Es mage! :-)

Eftersom jag själv inte har tänkt uppleva det där igen så är det ju så härligt att ändå få göra det fast liksom i någon annans kropp! Vi hade med oss "julklappar" i form av barnsaker från vårt förråd och M provade självklart genast BabyBjörnen som var måttad efter mej och satt således perfekt på hans...bröstkorg...

Barnen älskar att vara hos E&M och begär ner leksakslådan innan vi knappt hunnit in. Tre sekunder senare ligger alla leksaker utanför lådan och vi blir serverade "kakor" och annat av Tove. Det hanns även tittas på film och dansas till ganska hemsk Disneymusik. Vi lagade och åt massor av god mat och drack goda drycker till detta, emellanåt under konversation beroende på om barnen satt med vid bordet eller ej. Det som är skönt är att det alltid är så avslappnat även om barnen busar på.

Vi blev kvar ovanligt länge med tanke på barnen och de busade fortfarande när vi packade ihop vid tio. Så länge har de aldrig varit vakna förut. Båda sov gott i bilen på väg hem och Måns tyckte det gick fint att få tänderna borstade liggandes på skötbordet. Sen sov de ända till tio över åtta på söndag morgon!

Söndagen tillbringades hemma. Trapphuset målades klart, städades av och så småningom plockades även det tillfälliga vilplanet ner. Nu är det färdigt för trappleverans! KUL! För övrigt lektes det med barn och städades. I fredags kom vi på att vi skulle sätta ut sängramen på Blocket så att vi sen kan plocka upp våra madrasser på vinden så snart det går. Då kan vi fixa Måns rum parallellt med att vinden blir klar.

Sagt och gjort. På lördagen lade jag ut annonsen och igår kom en snubbe och hämtade sängramen. Häpp! Alltså ägnade vi en del av dagen åt att skruva isär sängen, bära ner den och städa ur sovrummet som man behöver när man flyttar sängen för första gången på ett antal år. Vi har nu sovit lite närmare golvet i natt och det kommer vi ju ändå få vänja oss vid. Helgen avslutades med ett varmt bad, lite mys framför tvn och sen nerkryp i renbäddad säng.

Inga kommentarer: