torsdag 31 mars 2011

Stark som en yogabjörn

Igår var det äntligen chans för lite träning igen! Yoga. Det visade sig att vi bara var två på passet så det blev snudd på privatlektion. Det visade sig ganska snabbt att vi var på ungefär samma (tydligen höga) nivå så vår ledare J tog självklart tillfället i akt och utmanade oss med lite extra krävande övningar.

Jag har ju inte yogat många gånger men framstegen känns varje gång och i går kände jag mig urstark och balansen var också på topp. J berömde oss båda när vi klarade av den ena svårigheten efter den andra och petade på oss så när så behövdes för att vi skulle göra övningarna exakt rätt. Så grymt kul!

Att ha blivit så pass stark i kroppen att en övning plötsligt känns onödigt lätt känns ju som ett fantastiskt framsteg på så kort tid. Balansen har jag ju mycket från dansen, men även där har det hänt mycket bara på dessa få pass.

Testa till exempel att stå helt stilla i denna pose och ta sen tag i högerfoten med högerhanden och veckla ut benet till denna pose. Och sen ska man stå stilla igen. Länge. Ok jag medger glatt att jag inte kan lyfta benet lika högt och lika rakt men jag kan i alla fall balansera stilla i den pose min kropp klarar av! :-)

Inga kommentarer: