lördag 12 mars 2011

Treårsdagarna

I torsdags var den stora dagen för den lilla tjejen. Det var första gången vi gick in till henne och sjöng och hade med oss paket till sängen. Vi hade köpt hundtofflor och ett stort paket som innehöll "Doktorsaker!!!" Doktor är ju den absolut populäraste leken just nu och det blir intressant att se om de nya "riktiga" doktorsakerna kommer få ersätta hennes egna specialsaker. ("Här mamma får du lite meducin. Det är egentligen en legobit men vi låtsas." Eh...jo....)
Efter morgonuppvaktningen åkte jag till jobbet och Tove fick så småningom gå till dagis. Jag tror det var viktigt att hon fick gå på dagis på födelsedagen i år. Hon har berättat för oss att de tar fram en flagga och att den som fyller år får ett Lille-skuttkort. Och på dagis firar dom också med extra god frukt och sjunger för den som fyller år. Nu fick hon ju vara i centrum för detta och det tror jag var stort.

Efter dagis kom familjen och hälsade på mig på jobbet. Daniel hade med sig lite kakor och Tove fick också jos och vindruvor. Måns tycker också att vindruvor är toppen! Tove tycker att mitt jobb är ett jätteroligt ställe. Där kan man förutom att fika, rita teckningar till da boss med de fina pennorna som jag köpt dit och stoppa ner fakturor i strimlaren...

Tove hade fått bestämma middagsmaten eftersom fyllde år och hon ville ha "grädde och sylt....och pannkaka". Det blev våffelvarianten och sen var firandet över för den dagen och åkte till kören på kvällen som vanligt.

I går var det fredag och födelsedagen fortsatte kan man säga. På förmiddagen var Daniel med barnen på öppna och innan de hann vakna efter middagsvilan kom morfar på besök. Daniel och Tove slängde ihop en tårta som de tre sedan födelsedagsfikade med. Ett par timmar senare kom jag hem från jobbet och förberedde födelsedagsmiddag nummer två.
Elin och Mattias anlände innan middagen och presentade Tove med två paket om Måns med ett. Tove hjälpte Måns att öppna hans paket först och förklarade för Elin att Måns inte kan öppna paket själv. Beppes ABC-bok och en Pippi-tröja gömde sig i Toves paket och jag tror hon blev gladare för presenterna än hon visade just precis då. (Hon konstaterade mest "En bok!", slängde undan den och gav sig på nästa paket..)
Tove fick inget kalas med jämnåriga kompisar i år heller. Föräldrasamvetet försöker å mig att ha dåligt samvete för det men jag tror inte man behöver ha det. Tids nog blir det galna kalas det begriper jag, men just nu tror jag det är viktigast för Tove att få fira med de som står henne närmast. :-)

1 kommentar:

Elin sa...

Missade att säga att Måns troligen får ett paket till i present, boken var mest ifall han skulle bli ledsen för att storasyster fick paket, men det insåg jag ju snabbt att han inte skulle ha blivit ;)