lördag 19 mars 2011

Barnhelgen tuffar på

Lördag kväll. Jag har hittills ägnat kvällen åt sedvanliga lördagskväll-i-ensamheten-aktiviteter såsom dammsugning och rengöring av köksluckor. Men nu har jag till slut hamnat i soffan.

En liten resumé av de senaste dagarna då. I torsdags var jag ledig från jobbet. Det betyder inte sovmorgon. Måns vaknade först före hem men jag lyckades söva om honom någon timme till sex i alla fall. Morgonen gick fint och snart hade jag lämnat Tove på dagis och styrt kosan vidare mot ÖF. Det var trevligt att hälsa på där igen och några bekanta ansikten dök upp.

Sen var det hem och låta Måns sova vidare i sängen och själv äta lunch. Som vanligt sov Måns som bäst när jag var tvungen att rycka upp honom för att hämta Tove. När vi kom hem igen kom morfar och vi fikade och förberedde kvällen och morgondagen.

På kvällen åkte jag till kören och repet var riktigt bra. Ett par för mig nya stycken från körens första konsert grottades igenom och det var kul med nåt nytt. När jag kom hem igen sov båda barnen gott men morfar var vaken. Jag sov ovanligt gott den natten. Skönt!

Arbetsdagen blev väldigt bra och mycket hanns med. Bordet är hyfsat tomt nu när jag kommer tillbaka måndag morgon och det är aldrig fel. Medan jag jobbade på var morfar med barnen på öppna förskolan och jag hörde inget på telefon och det brukar betyda att allt går fint. Vi hade gått igenom detaljerna innan och allt verkar ha gått enligt plan.

När jag kom hem till en nöjd barnvakt och glada barn, blev det lite middag innan morfar åkte hem i snövädret. (Vad har vi sagt om snö????!) Kvällen ägnades åt lite nätshopping och lite TV innan jag kom i säng lite för sent. I morse vaknade Måns återigen vid fem och vid tjugo i sex var det bara att kapitulera inför vakenheten.

Dagen blir ju onödigt lång när man är uppe så där tidigt och jag var rejält trött. Vi kom iväg till lekgympan efter lite strul och denna gång var det jättebra gympa och Tove var jätteglad på väg hem. Vi åt lunch och sen lade jag barnen i varsin säng. Halv ett var båda i säng och jag lade mig på soffan med TVn och skidorna på svag volym för att eventuellt slumra lite. Tio sekunder senare sov jag som en stock.

En och en halv timme senare vaknade jag till och var tung i huvudet. Måns gnydde så han fick komma ner och vi vaknade till tillsammans. Sen tog vi lite fika framför TVn. Tove sov till halv fyra. Tre timmar! Eftermiddagen blev sen inget problem alls. Glada och pigga barn och en pigg mamma till på köpet. Toves långa middagslur straffade sig lite ikväll dock för hon var i säng halv åtta och klockan nio hade hon fortfarande inte somnat. Men hon låg duktigt kvar och försökte.

Nu är det bara en dag kvar tills pappan kommer hem igen. Det ska bli trevligt med sällskap men de här dagarna har ändå gått bättre än jag trott. Framförallt har jag sovit bättre än jag tycker jag brukar göra när han inte är hemma. Helgen känns ändå lång och jag har flera gånger trott att det är måndag i morgon.

Men i morgon är det söndag. Kanske en shoppingsöndag? :-)

Inga kommentarer: