tisdag 22 mars 2011

Måns 1 år!

Hur fort kan ett år gå!? Alldeles nyss var han en liten liten plutt som låg och smaskade mjölk i min famn och nu är han en stor kille som börjar komma på att han kan brotta ner syrran!

Måns är en ganska stor och tung krabat om man jämför med storasyster i samma ålder och han är så stark nu så när han börjar böka i knät är det knappt att man orkar hålla i honom. Senaste dagarna har han börjat stå själv förhållandevis långa stunder. Man märker att han är förtjust över sina framsteg. Får se när de första stegen tas...?
Måns är precis som storasyster ett helt oblygt barn. Det finns liksom inte på kartan att man skulle kunna vara försiktig när man möter en ny person, stor som liten. Varje ny människa innebär en möjlighet!!

En annan sak som syskonen har gemensamt i den här åldern är kärleken till mat. Mat är GOTT! Mat ska in i munnen på ett eller annat sätt! Det är väldigt skönt som förälder att ha ätande barn. Det är liksom en sak mindre att oroa sig för.
Sovandet som varit den stora olikheten med Måns går nu fint. Måns somnar oftast själv på någon minut och sen sover han hela natten. Han har varit ganska mycket förkyld under sitt första år och det har stört honom på nätterna men det är ju förståeligt.

Syskonen börjar nu kunna leka med varandra allt mer och det är roligt att se. Tove har sina stunder när hon busar på ett jättefint sätt med Måns men hon har svårt att förstå när han har fått nog. Men det blir allt fler lekar som de kommer på som båda tycker är roliga.
Ett år går som sagt så otroligt fort. Och det är ju det här första två åren som det händer så mycket. All utveckling som bara rasar på i raketfart. Jag skulle verkligen vilja kunna konservera den här tiden med Måns för han är så otroligt gullig och mysig just nu och man får en fantastiskt fin kontakt. Det vore ok för mig om han var ett år i något år till!

Inga kommentarer: