tisdag 8 mars 2011

Citerat Tove

Allt man säger kommer tillbaka förr eller senare. Tove lyssnar och lär, allt sugs upp och fastnar i hennes minne.

När farmor och farfar var här så var vi allihop i köket. Jag hade väl förmanat Tove angående någonting hon gjorde som var olämpligt att göra.
Då kom lilla pekfingret upp och "en gång till mamma så får du gå upp på ditt rum!" Behöver jag säga att farmor och farfar hade svårt att hålla sig för skratt?

En annan klassiker är när man hjälper henne ta på till exempel stövlarna.
Tove: "På dagis kan jag göra det här själv"

Tove har väldigt koll på alla vännerna och de får ofta vara med i lekarna och sådär. Idag satt vi i uterummet som var solvarmt. Jag visade Tove att det hade börjat smälta på altanen så att de första plankorna började komma fram.
Tove: "Sen när det blir varmt, då kan vi sitta därute, med Dompan och Bodil, och Elin och Mattias, och Sarah och Robert. Och Therese"

Jag och Tove har börjat om med bilderböckerna, fast nu på engelska. Hon har ju alltid älskat ord och jag kom på att det vore dumt att inte utnyttja hennes galna uppsugningsförmåga vad gäller just ord. Jag berättade detta för morfar när vi var därute i helgen och jag sa några olika ord som jag vet att Tove kan och hon fick säga de på engelska för att visa morfar. Vi började se oss om i rummet för att komma på fler ord. Ögonen föll på dockvagnen och morfar började klura på vad rätt engelsk översättning. Tove var tyst en stund, sen sken hon upp: "Stroller!" Applåder och busvisslingar. :-)

Inga kommentarer: