fredag 4 februari 2011

Snart i tidningen...Yay...eller?

Igår kväll var det kör. Kör med tillägget pressfotograf och reporter för ett reportage om kören inför kommande konserter. Nu ska jag berätta hur bilden kommer se ut:

Vår körledare har många idéer om hur man hittar den perfekta klangen, hur man ska utnyttja kroppens egen kraft på ett ultimat sätt för att sjunga. Och det finns självklart inga som helst hinder för henne att genomföra sina trix på oss.

Jag berättade förra veckan om sugrören. De fick vi öva med även igår. "Klick, klick, klick" sa fotografens kamera. Hm. Sen kom en ny spännande övning som tydligen kom från en rysk pedagog för att hitta "den ryska klangen". Och nu ska du få testa:

Sätt pekfingrarna rakt ut vid öronen, precis framför den där lilla flärpen som man trycker in om man inte vill höra. Där är det hårt. Men om du nu gapar stooort så sjunker pekfingrarna in i som i en liten grop som bildas just där när du öppnar munnen stort. Och så sjunger du: A-a-a-a-a.

"Klick, klick, klick"

Ja, du kan ju förstå att jag ser fram emot bilderna! Reportern gick runt och antecknade några namn på personer som är med på bilderna och gissa om hon frågade mej vad jag hette? Jaaa, självklart! När folk i min hembygd ser den bilden och namnet så kommer de tänka: "Jahaaa, det var sån hon blev, det borde man ju förstått!"

Hahaha!

Inga kommentarer: