söndag 6 februari 2011

Seedningsloppsänka

Om man är sjuk på semestern får man ju ny semester. Jag tycker att detsamma borde gälla för helgen. Om man är sjuk på helgen får man en ny helg! För återhämtning och för att göra det där roliga man missade när man var sjuk.

Måns fick alltså magsjuka i fredags kväll. Sen gick det över lite senare i fredags kväll. Vi hoppades ju att det var så när han somnade gott och sov hela natten och nu vet vi ju att det var sant. Inga nya kräkanfall. Skööööönt!

Min mage tyckte däremot annorlunda och gjorde allt för att knäcka mig under sena fredagskvällen och sen fick jag plötsligt sova några timmar. Då tror man ju att det var klart. Men när jag vaknade var det lika illa. :-( Buhuuu! Det var riktigt synd om mig en stund där. Jag hade en kemisk fabrik i magen som bubblade och gurglade på ett helt galet sätt. Så högt så tom Daniel hörde det när vi låg och skulle försöka sova. Nu mår jag ganska bra men jag är inte säker på att det är över än ändå. Får se hur det känns ikväll inför arbetsdagen som stundar.

Morfar passade på att kika förbi igår när sjukdomsläget bedarrat något. Vi hann uppdatera läget medan Daniel och Tove var på terminens första lekgympa. Sen åkte morfar vidare mot nya äventyr. Resten av dagen blev ganska konstig. Daniel lade sig samtidigt som Tove efter lunch och sov två och en halv timme. När han väl vaknade var jag hyfsat mör och då var det min tur. Jag sov mellan tre och fem medan Daniel tog med barnen på lite inför-skidlopps-shopping.

På kvällen zappade jag mellan mixstafetten, med ett lag med bara reserver, och melodifestivalen. Mixstafetten fick 95% av min tid. Fy vad illa det lät på festivalen och konceptet kändes nu bara krystat och konstigt. Daniel ägnade kvällen åt att förbereda dagens skidlopp på allehanda vis.

Idag är jag alltså seedningsloppsänka och försöker må bra samtidigt som jag får dagen att gå med barnen. När båda har vaknat ur middagsvilan ska vi ut i solen och göra något ärende. Det ska bli skönt att få röra på sig lite nu när jag missar så mycket gratismotion i form av dans.

Inga kommentarer: