söndag 11 maj 2008

Telefon-hambo

I fredags när jag förberedde mig på att åka och dansa till Jannez kom jag på att jag hade tänkt be brorsan gå igenom hur man egentligen dansar hambo. Jannez spelar nämligen alltid nån hambo och shottis innan paus och jag har aldrig nånsin gått en gammeldanskurs och känner att det var väl en sisådär femton år sedan jag ens försökte dansa hambo sensat och visst, om man dansar med nån som kan är det säkert bara att åka med, men jag gillar liksom att ha lite koll på vad jag håller på med.

Men nu hade jag inte hunnit med att få en lektion av bror, folkdanspedagogen, så vad göra? Jo, jag ringde honom på jobbet förstås och sa "Hej, jag vill veta hur man egentligen dansar man hambo som tjej!" Bror låg på nåt golv någonstans och lade klinker men tog sig självklart an denna uppgift. Så över telefon började vi gå igenom stegen, jag dansade runt i arbetsrummet med min bärbara telefon och bror var till slut också tvungen att ställa sig upp och "göra själv" för att få rätsida på mina frågor. "Nu står jag på vänster, ska högra intill sen? Ska jag vrida nu eller nyss? Sa du vänster? Jag står på höger.." Någon av kollegorna kom visst förbi och undrade vad sjutton han höll på med mitt i ett dalsteg. Bror svarade förstås det självklara "Jag lär syrran dansa hambo över telefon.." =)

Nu blev det tyvärr ingen riktig hambo på kvällen men det kommer ju fler chanser. Shottis däremot var nog första dansen jag lärde mig. Det var när brorsan var barnvakt till mig, han var 10 år och jag således 4 år. Då lärde han mig dansa shottis hemma i köket på Väddö. Vi måste varit ruskigt söta då inser jag nu. =)

Inga kommentarer: