lördag 10 maj 2008

Jannez på Mälarsalen

Jodå minsann, igår var jag iväg på dans igen. Egentligen skulle Daniel dansa men han tappade visst lusten så då tog jag chansen istället! Trots värmen och trots Jannez. Jag hade hoppats på lite sällskap härifrån men det blev inte så så jag åkte iväg själv. Jannez drar en lite annan publik än de andra banden jag brukar dansa till så det är bra att veta om det dyker upp några säkra kort.

Det var en riktigt varm dag igår så jag bestämde mig för att det fick va sommar fullt ut och såg till att ha på mig så lite kläder som möjligt. Kort kjol och linne blev det och det var helt rätt val med tanke på vilken temperatur det var i den där lokalen. Längtar bara efter mina nya dansskor som jag har beställt som kommer vara betydligt svalare än mina sneakers. Finare till kjol också.

På väg av golvet efter första dansen fick jag ögonkontakt med en kille som jag passerade och fick en känsla av att jag sett honom förut. Känner vi varann? Borde jag hälsat? Har vi dansat? Hur va det i så fall? Jag klurade på det resten av kvällen och hade jag varit min bror så hade jag såklart stegat fram och sagt "Tja, du känns så välbekant, har vi setts förut nånstans??". Men jag är ju nu bara min brors syster och hon gör inte sånt. Hon är för blyg och får gå och fundera sig blå istället.

Faktum är ju att jag oftast brukar minnas folk. Ja, jag minns allt möjligt faktiskt, många onödiga detaljer ofta som kan få folk att bli mörkrädda. Det händer att jag blir uppbjuden av nån som säger "Hej, vi har nog inte dansat förut?". Och då kan jag svara "Jo, det har vi, det var för två år sen på Hågelby när Zlips spelade och du hade grönrutig skjorta..." Och det är ju en sak om det verkligen var nåt speciellt med killen eller dansen eller så men det behöver det inte alls vara. Det känns som att gubbarna i mitt minnesarkiv inte alltid har riktigt koll på vad som är värt att spara och inte. Många riktigt vettiga och viktiga saker slängs eller arkiveras bort fortare än jag hinner blinka. Nåja, jag får fortsätta fundera på vem den där killen är.

Kvällen började inge bra trots trevlig dans. Min känsla var som bortblåst och jag skyller det lite på Jannez som jag tyckte var riktigt trista första delen av kvällen. Såååå tråkiga låtar, inget mys och inget drag. Och jag som tyckte de var helt ok sist förstod nu inte hur jag kunde tyckt det. Som tur var artade det sig lite vartefter. Redan första låtarna efter paus så drog de ett par av de bästa ur sin foxrepertoar och de forsatte ganska bra foxmässigt. Det var tur för det var några riktigt foxguldkorn där och det är så trist när man får dansa med ett sånt till nån riktig tråklåt.

Efter första paus spelade Jannez traditionsenligt lite gammtjo. Hade ju faktiskt tänkt dansa lite sånt för en gångs skull men det rann ut i sanden. Ska skriva ett separat inlägg om gårdagens telefon-hambo. Haha.

Buggmässigt var kvällen sådär, jag kom i alla fall igång med nåt som kan liknas vid fotarbete så småningom. Bjöd upp en riktig höjdare bara för att sätta lite press på mig själv att jobba lite så jag inte skulle göra bort mig helt. Och det gick väl ok i alla fall. Enda problemet nu är frispinn. Jag gjorde ett par igår både förda och på eget initiativ och det går liksom inte så bra. Jag kommer runt och så men har ingen riktig koll. Det känns tydligt att musklerna som jag brukar använda för att hålla ihop och kontrollera snurrarna har gått igenom en grov misshandel och inte hämtat sig än. Men förhoppningsvis blir det bättre ju mer jag håller på. Jag får träna lite helt enkelt. Bättre låta bli än att illa spinna, eller hur det var. Hur bra det än skulle sitta i musiken. Hållna spinnar är lättare för då får man lite stöd och därmed hjälp med balansen.

Det var sista kvällen på Mälarsalen för säsongen och den blev till slut riktigt trevlig och lyckad med många mysiga foxar. Jag ser redan fram emot nästa fredag då jag ska dansa på Yesterday igen. Yesterday är betydligt mysigare än Mälarsalen enligt mig och det kan dessutom bli lite mer plats på golvet än vanligt då eftersom det är en konkurrerande dans i Uppsala. Jag även har skrivit lite om gårdagens dans och vår något konstiga hobby i ett blogginlägg på Dansmaffian.

Inga kommentarer: