fredag 30 maj 2008

På dans med Tove

Nu är Toves riktiga danspremiär avklarad. Vi var i Hågelbyparken och åt lite picnic innan dansen. Hemma var det precis hur varmt som helst men när vi kom dit så blåste en ganska sval kvällsbris in över parken så det blev att sätta på Tove jacka och mössa på en gång. Vi åt vår picnicmat och Tove fick också mat mitt i. Sedan förflyttade vi oss till vanliga stället uppe i grässlänten.

Vi försökte sedan dansa i två omgångar* (8 låtar) i var innan vi byttes av under kvällen. Det fungerade ganska bra. Dansa varannan känns för hattigt och näst intill omöjligt för mig att hugga några bra killar innan nästa dans börjar. Nu fick jag chansen att åtminstone vara på golvet och bjuda upp mellan danserna och jag hade god jaktlycka under kvällen. Blev också uppbjuden två gånger fast jag mest satt uppe i backen och var ganska omöjlig att bjuda upp. =)

Men alltså, vissa killar har det inte lätt. (Eller snarare alltför lätt, men jag menar nu ur bjuda-upp-själv-synpunkt.) Jag hade bokat en dans med en kille under dansen innan och fast vi stannade typ två meter ifrån varandra hann han bli uppbjuden 3 gånger på de få sekunder som gick innan han fick syn på mig! Snacka om att vara allas favorit! Tur för mig att han ställer upp på mina fina bokningar, annars skulle vi förmodligen dansa väldigt sällan, och det vore ju synd.

Kvällen avlöpte fint i alla fall. Tove tittade och tittade på allt runt omkring och på alla som kom förbi och pratade och myste med henne. Hon somnade ett par kortare stunder då vi kunde passa på att dansa båda två. När hon väl slocknade efter tio trodde jag att hon skulle sova i princip hela natten efter alla intryck och ljud och allt. Dessutom hade hon knappt sovit nåt på dagen. Men inte då. Hon vaknade igen efter nån halvtimme och när dansen var slut var hon klarvaken och hon sov inte ens hela vägen hem. Först vid halv två somnade hon igen hemma i sängen och då var JAG trött kan jag säga.

Jag ammade under picnicen, i pausen och innan vi åkte hem och det gick bara fint. Har dock väldigt dåligt med toppar som passar för både dans och amning så det blir till att shoppa lite. Guuud så tråkigt -not! ;)

Just ja, Wahlströms. Varje gång tänker jag att jag inte gillar dom. Dansbandsaktigt, många omysiga foxlåtar och halvdana bugg. I och för sig blandat med en del bra, men näe!! Dessutom envisas de med att spela sista foxen toklångsamt så ingen kan dansa ordentligt till den. Jag fattar inte varför de drar så mycket folk. Är det för att drar så mycket folk kanske? Det är ju därför jag åker dit i alla fall. ;)

PS. Ok, jag hade med mig kameran för att föreviga Toves första dans men jag tog aldrig fram den för att ta några kort visst. Jag blev fotat i dansen däremot så det kanske kommer upp lite danskort i bloggen så småningom.

*Hjälp! Finns det nåt bra uttryck för att säga detta på ett bra sätt? Varannan-två liksom??

Inga kommentarer: