tisdag 29 juli 2014

Umbrella i Gräsmyr

Det brukar aldrig vara så att det är två danskvällar som passar när vi är i Umeå. Men nu var det plötsligt så. Eftersom Daniel var upptagen på svensexa hela fredagen spanade jag in utbudet och upptäckte till min förtjusning att Umbrella var på plats i Gräsmyr. Det verkade ju väldigt roligt men frågan var om jag skulle ta mig iväg alldeles själv på dans på någorlunda okänd mark. Ingen jag visste om skulle dit. Hmm....

Jag velade hela dagen om det skulle vara värt resan. Men när det var tjugo minuter kvar tills jag skulle behöva åka bestämde jag mig. Då blev det brådis med tillfix, fika och barnfix samtidigt. Men jag kom iväg i tid och började min resa inåt landet. Nu tog det ju inte lika lång tid som befarat, max 45 minuter, och jag var framme innan start. :-)

Gräsmyr är ett mycket bra dansställe på alla sätt och vis och jag är ju inte direkt nybörjare att vara själv på dans. Även denna kväll så fungerade uppbjudandet enligt norrlandsvis förträffligt och när det var paus hade jag dansat alla danser à två låtar med olika för mig nya förare. Ömsom vin ömsom vatten, men på det stora hela hade jag roligt.

Både på Baggböle och i Gräsmyr loge så fungerar pausen så att de som har med eget fika intar detta på parkeringen. Ty man får inte ta med fikat in. Det betyder att om det är ett sällskap som åker tillsammans tas filtar och brassestolar fram på gräset mellan bilarna och där umgås man och fikar. Kan inte påminna mig om att det är så på något dansställe jag besökt söderöver. Jag hade inget sällskap men fikade ändå min medhavda bullpåse.

I andra halvan var det ett yngre kille som bjöd upp som jag tidigare sett sitta och spana. Jag kunde inte avgöra om han var en wanna-be eller bara kräsen där han satt på sin kant. Men han var förmodligen kräsen för sen valde han mig. ;-) Han var nämligen en mycket bra buggare och vi hade riktigt roligt några låtar. Efter att resten av kvällen gått bjöd jag tillbaka så att han fick bli min sista dans och då blev det riktigt roligt röj då vi hittat varandra ännu lite bättre i kommunikationen. Kul!

Umbrella är ju så duktiga och jag hoppas de fortsätter och får råd med lite bättre ljud så småningom för det är de värda! En riktigt bra spelning gjorde dem och det var kul att få dansa till dem en hel kväll. Jag åkte hem i tonerna av sista dansen då jag inte hittat någon riktig foxfavorit under kvällen. Resan hem genom Västerbottens skogar gick på lätta hjul. Vilken tur att jag tog mig iväg! :-)

Inga kommentarer: