torsdag 3 juli 2014

Ölandsveckan - onsdag och torsdag

Onsdag
Nu var det dags för utflykt till Lådbilslandet. Vi hade inte varit där förut men nu skulle barnen vara i exemplarisk ålder för detta. Vi har följt prognoserna under veckan för att försöka missa störtskurarna och denna dag verkade lämpligast. Lådbilslandet var verkligen jättemysigt och denna dag var det inte alls mycket folk. Kanske för att det var mitt i veckan och kanske pga vädret senaste dagarna. Rätt som det var solsken kom det ju en störtskur. Vi hade bilen full med olika klädbyten för alla eventualiteter.

I trafikskolan. Tove kör ambulans och Måns kör bil
Fem åk med bilar, traktorer eller trehjuliga "motorcrosscyklar" ingick i priset plus karuseller, äventyrsbana, hoppborgar och allt möjligt annat. Miljöerna och bilarna var verkligen jättefina och passade barn i denna ålder perfekt. Barnen tyckte såklart också att det var jätteroligt att köra och sen lika roligt att leka och åka karusell.

I jordbrukslandet
Vädret var helt exemplariskt på förmiddagen och vi köpte lunch på plats som vi åt i solen. Faktiskt jättegod paj till oss och korv till barnen. Sen hade vi med oss pannkakor som också gick ner i ett huj. Jag har aldrig sett barnen äta pannkakor så snabbt förut.

Det var ett helt perfekt upplägg på detta äventyrsland. Som förälder blir det otroligt avslappnat när allt ingår i entrépriset och för barnen är det ju som en dröm att få höra att "Ni får åka hur mycket karusell ni vill!"

Tove testar lastbil
Överallt satt skyltar att här var det barnen som satte reglerna och föräldrarna ombads hålla sig i bakgrunden. Bra! Vi hade en väldigt lugn och mysig dag med barnen som inte alls tog det lugnt. Vi kunde ägna oss åt att dricka kaffe, heja på, fota och filma.

På rallybanan
När alla bil-åk var slut, vi hade ätit lunch och de hade åkt karusell ett tag började vädret hota. Ett par åskknallar kom med regnet blev bara sparsamt. Vi satt ett tag till under ett litet tak och tittade på när barnen åkte karusell efter karusell. När regnet började hota mer kände vi att det var dags att ge sig innan det blev blött på allvar. När vi gick ut genom entrén fick barnen varsitt körkort för motordriven lådbil och alla i  familjen var mycket nöjda med dagens utflykt!

Jättehög rutchkana. Tove på väg ner

Mamman övervakar karusellåkandet på håll :-)
Spännande att åka flotte!
Äventyrsbanan måste också hinnas med.
Väl tillbaka på campingen tog vi en snabb fika och begav oss sedan upp till årets "after rain"med Casanovas. De spelar härlig sommarmusik och jag gillar verkligen stämningen som blir där, jämfört med Pex. Det är som ett stort sommarpartaj och mysigt att vara där i utkanten med barnen, även fast de just detta år var ganska trötta efter Lådbilslandet...


 
Sen blev det smaskens grillmiddag och stughäng för mig medan Daniel hade bastuhäng och påföljande ofrivillig is-dusch. Denna kväll var det ingen fotboll så jag bakade en kaka istället till mig innan sovdags och till Daniel i pausen. Gott!

Torsdag
Eftersom vi åker hem en dag tidigare detta år så ägnades dagen bitvis åt att packa ihop. Sedan har vi mest hängt på campingen som var väldigt blåsig idag. Jag gick en promenad på förmiddagen och kom hem med iskalla händer. Men även fast man inte tycker man gör så mycket händer ändå en hel del. Barnen har lekt med nyfunna kompisar och fick också göra premiär som burksamlare. Daniel åkte med dem och pantade och sen kunde de köpa varsin leksak i campingbutiken. Lycka!

Häng i sängkojan med nya kompisar

Fågelungar fanns i en stugvägg längst ner i byn   

På eftermiddagen skulle det vara kursverksamhet på logen så vi gick dit för att dansa runt lite med barnen och varandra utanför. Men konslten inledde kursen med att säga blablabla i säkert en halvtimme utan att deltagarna fck ta ett enda steg så till slut tröttnade vi på att vänta på musiken och gick därifrån.

Efter middagen höll tältet nästan på att blåsa bort så när vi ätit klart tog vi ner det. Vi hade bestämt att slänga det efter denna vecka då hörnfästena börjar har gjort sitt så det åkte i containern tillsammans med den älskade sälen som hängt med för femte året nu. Den var mer än vissen redan från start denna gång. Sen återstod bara lite hopplock, läggning och tillfix. Nu skulle den röda klänningen invigas. Hur det gick för avsluta denna Ölandsbetraktelse. :-)

Inga kommentarer: