onsdag 2 juli 2014

Bland tomtar och troll (Dans till Umbrella och Perikles)

Min tur att dansa. Efter min första danskväll var det svårt att inte vara sugen på mer! Jag knallade upp till dansen i tid tillsammans med familjen Flinta, en sjöjungfru, blommor och bin. Det var verkligen helt otroligt vad många som var utklädda i år. Många hade lagt ner tid och pengar på sina kreationer och en del var dessutom väldigt fyndiga.

Jag hittade min startkille från första kvällen och vi började även denna danskväll på ett stabilt sätt. Han hade inte klätt ut sig denna dag men dagen innan hade han testat att dansa med kläderna bak-och-fram. Hatt, skjorta och byxor på fel håll. Det hade gått bra ända tills han var tvungen att byta skjorta och insåg att han inte kunde knäppa upp den själv... Haha!

Umbrella stod först på scenen och visade genast klass. De har en så bra repertoar och sångaren är ju så söt så vad mer kan man önska sig? Finfina foxlåtar med lite olika karaktär utan att någonsin vara tråkiga och så mycket sväng i buggen. Det var bara att njuta. Jag fick också några riktigt fina danser där i början och kvällen tycktes snart vara i hamn.

Det är som vanligt tjejöverskott och framförallt underskott på bra material på stora logen denna Ölandsvecka. Det gör det ovanligt svårt att få tag i bra dans. Fler av mina standardkavaljerer har dessutom den dåliga smaken att inte vara på plats i år vilket gör det extra svårt. Just denna kväll var det ju väldigt underhållande att bara stå och titta på alla utklädda, men om jag ville dansa fick jag ofta bjuda upp på chans och det blir ju sällan riktigt bra.

Jag råkade ut för en riktig lirare som verkligen gjorde alla fel. Han höll på med så mycket konstigt i foxen, ner djupt i knäna, upp igen, snurra högt på tå och sen avsluta med golvnedlägg. Hate it! Hate it! Hate it! MAN FÅR INTE GÖRA SÅ! Och framförallt inte när det är trångt.

Sen blev det två stycken toksnabba Periklesbugg och denna snubbe stressförde igenom hela dansen och vevade runt mig så jag tappade kontrollen över var jag hade omgivningen. Det händer nästan aldrig. Han avslutade även buggen med nedlägg över knät. Jag undrar vilken min som mötte honom när jag kom upp igen...!? Den dansen gav mig, förutom kalla kårar, ont i ryggen. När de beter sig på det där sättet börjar man spänna sig. Och när man då får nedlägg och liknande blir det bara skit av alltihop.

Detta var en nonstopkväll som gick ut på att Umbrella spelade fyrtiofem minuter underbart bra musik, sen spelade Perikles fyrtiofem minuter medioker musik, (sånär som på några klassiska mysfoxlåtar.) När det för andra gången var dags för Perikles att äntra scenen gav jag mig snart ner till stugan för min paus. Där hann jag för andra gången krypa upp hos Daniel och precis se slutet på den pågående matchen innan det var dags att gå upp igen. Mysigt!

Umbrella, så bra de var! Andra halvlek började ganska bra med lite kändisdanser. Sen blev jag uppbjuden av en okänd snubbe som bara dansade fox. Han började dansen med "bolla tjejen mellan handlederna-tekniken". Den går ut på att du liksom ruskas fram och tillbaka på ett förmodat läckert sätt medan killen själv är stilla. Han återkom till detta då och då under dansen. Jättekul...

Sen gjorde han en annan knäpp grej. Vi höll i en standardfattning, men några gånger gjorde han en "tur" där man snurrade lite högre, som på tå. För att föra detta tog han plötsligt tag med vänsterhanden i min nacke och liksom lyfte upp mig därifrån. Lika oeffektivt som obekvämt. Mig kan man föra upp på tå genom att enkelt flytta sitt förningscentrum uppåt. Bara ett tips. Ja, det är spännande att vara följare ibland...

Innan kvällen tog slut fick jag i alla fall ytterligare ett par kvalitetsdanser. Nu spelade banden varannan låt och Umbrellas fox var ju så trevlig! Sen sjöng Perikles falskt så det skar genom mina tonsäkra öron. Mysfaktorn kom av sig kan man säga. Sen spelade Umbrella en riktigt skön tung svängig bugg och Perikles kontrade med "en låt i snabb takt". Ja, det speglar faktiskt musiken under hela kvällen ganska väl.

Det var ändå totalt sätt en helt ok kväll förutom ryggontet. Jag skulle inte få så mycket sovmorgon eftersom vi skulle på utflykt och då ingen intressant sista dans fanns i sikte var det lika bra att lämna. Jag visste ungefär vad jag skulle "missa". Ett hårdrocksmedley. Och Umbrella hoppas jag få dansa till snart igen. Ett nytt favoritband vid sidan av Voyage, helt klart! :-)

2 kommentarer:

Ivar Paulson sa...

Tack för din blogg Frida, välformulerad som vanligt. En liten kommentar till dansen. Det är intressant vad du skriver om nedläggningar mm. Själv dansar jag ju någon slags pensionärsfox som någon kallade det. Hon fortsatte med att påtala att i dag är det gnuss och nedläggningar som gäller om man vill följa med i tiden... Åldern kanske kräver sin offer...;-)

Frida sa...

Hej Ivar! Ja, man kan ju konstatera att smaken är olika. Vad som gäller finns det nog många åsikter om.

Vad man än ämnar föra in sin foxtrot är nog det viktiga vilken respons man får. Gör man nedlägg och tjejen spänner sig och verkar streta emot ska man kanske strunta i just den grejen med just den tjejen...

Ha det fint! :-)