torsdag 10 juli 2014

Familjen på besök och Måns lär sig cykla!

Dagen efter bröllopet började lugnt då vi vaknade upp en efter en. Barnen kom snart in från grannarna där de verkade ha haft en rolig kväll och sovit gott men för lite. Som sig bör. Cs familj väntades under eftermiddagen och barnen längtade.

Men just som det började närma sig kom istället farmor och farfar och farfars syster på fika. De kommer ju sällan sådär spontant vilket är förståeligt med tanke på avståndet, men de hade ju också varit på bröllop och passade på att hälsa på innan de for vidare. Det ställdes till med ett riktigt glass- och jordgubbskalas och småningom kom även Cs barn och man och anslöt.

Några dagar hade vi på oss att umgås och jag tror allt hanns med som fanns på önskelistan. På måndagen blev det lite shopping innan vi åt lunch vid badet och några provade ett dopp. Inte jag. Men några timmar förflöt snabbt innan det var dags att åka hem och förbereda grillmiddag.

Vädret var ju hett som alltid när denna familj är på besök så det var inga problem att vara utomhus, även om skuggan ofta kändes som ett bra alternativ. Efter en god middag blev det så småningom dags att återuppväcka Settlers som familjen inte sen sist de var här. Men efter ett parti var de med på noterna och eftersom hornen börjat växa blev det ett till innan det var dags att gå och sova.

I tisdags gjorde vi en gemensam utflykt till Tekniska museet. Det blev en väldigt trevlig dag med mycket att titta på och uppleva och en god lunch däremellan. Det är roligt med museer där man får prova mycket och här fanns det ju två hela avdelningar bara för de minsta. Hur kul som helst!

 Alla barn har kul på Teknorama. Även de vuxna!

På sportavdelningen hittade Måns jätte-plus-plus och byggde en jättestor "beyblades" som snurrade såhär bra!

Det var svalt och skönt i stora delar av museet vilket passade bra efter gårdagens hetta. Trötta efter att ha stått och gått hela dagen begav vi oss hem till solgasset igen. Denna kväll var det familjens tur att bjuda på middag och vi blev bjuda på goda laxburgare med fetayoughurt. Gillas!

Sen blev det ännu en Settlerskväll innan det var dags att samlas kring kvällen VM-semifinal. Brasilien-Tyskland. Vi hade bespetsat oss på en riktig fajt. Men vad händer 100-0 efter tio minuter. Jahapp. Det blev liksom en konstig fotbollskväll.

På onsdag förmiddag åkte familjen på en lite shoppingtur med lunch medan vi stannade hemma och röjde lite. Måns hade precis upptäckt att granntjejen som är lika gammal lärt sig cykla när vi var på Öland. Så nu begärde fram lilla cykeln utan stödhjul och sen ville han ha hjälp. Daniel höll i och det gick ganska bra. Sen upptäckte han att det gick bra att rulla och balansera ner för den svaga sluttningen. Då ville Måns visa mig.

Jag kom också och tittade och denna gång rullade han iväg och balanserade så fint. Och plötsligt satte han fötterna på tramporna och cyklade! Efter en liten bit stannade han och vi jublade. När Daniel sprang dit möttes han av en liten Måns med uppspärrade ögon och förvånat lycklig min och han sa "Jag visste inte att jag kunde! Han provade några gånger till och jag filmade förstås.


När han cyklat klart för stunden la han ifrån cykeln och tog av sig hjälmen. Sen fick jag den goaste lyckokramen man kan få av en liten kille som just lärt sig cykla! När han suttit i mitt knä och kramats en stund var det pappas tur och sen fick storasyster också en kram. Vilken lycka!

När familjen kom tillbaka och fick såklart snabbt en uppvisning om hur man cyklar av Måns och han beskrev hur han plötsligt lärt sig. Sen vi packade fika- och badväskan och begav oss mot projektet för ännu en titt med påföljande test av närliggande badplats. Det visade sig vara en stor badplats med flera bryggor, sand och lekplats. Där hade vi en riktigt trevlig stund med massor av fika och sen bad för i alla fall hela vår familj, jag också. Skönt trots att en elak hosta smugit sig på senaste dagarna.

Badplatshäng sista dagen

När samtliga var nöjda åkte vi hem igen för middag och lite mer spel och sen började familjen packa inför avfärd nästa dag. Så fort dagarna kan gå när man har trevligt. Och hur kan det alltid vara så varmt när familjen kommer och hälsar på!? Barnen har sett till att få ut max av M som har ställt upp på det mesta i lekväg. Hade ju blivit en toppenbarnvakt om de inte bodde så långt bort!  I morse åkte de tillbaka norrut men vi ses nog snart igen! :-)

Inga kommentarer: