lördag 19 juli 2014

Toppendag på Grönan och så lite dans (Zlips)

Under försommaren har ja hjälpt lunchdejt A med allt det grafiska runt hennes omstartade företag. Det har tagit en del tid men har samtidigt varit väldigt roligt. Och sen är det alltid kul när man kan hjälpas åt. Man är ju bra på olika saker .

Som tack för detta arbete bjöd A mig på en dag på Gröna Lund. Bara hon och jag. Så kul!! Jag har inte varit på Grönan på länge så det var riktigt roligt. Jag hade ju då fortfarande ont i foten (se fg inlägg) men hade byggt upp ett ännu bättre stöd nu. Vi sågs vid tvåtiden och satt sedan genast igång att jaga karuseller.

Det visade sig ganska snart att vi hade exakt smak vad gäller åkattraktioner vilket gjorde att dagen flöt smidigt. Vi åkte allt som inte snurrade för mycket. Det var en fantastiskt varm dag och som tur var stannade solen i moln ånga stunder så man inte blev stekt. Vi delade på en glass med varsin kaffe mot vattnet till och hann också språkas lite med en tysk som turistade och förundrades över att det var ljust mest hela natten.

Efter fikat skuttade vi vidare mellan attraktionerna och jag gillade skarpt den nya Twister som jag inte tidigare hade åkt. Hur kul som helst. Det visade sig också vara hur roligt som helst att åka med A då hon skrek och skrattade högt hela tiden vilket resulterade i att jag skrattade åt henne hela tiden. På varje kort som togs såg man hur hon skrek och jag skrattade högt. Hahaha!

Efter några timmars färder i berg-och-dalbanorna kände vi oss nöjda med vimlet och beslöt att ta middagen på lugnare ställe. Mitt favoritplejs på Djurgården fick det bli och så skönt det var att komma in till denna oas! Vi åt middagen efter sex och satt i skuggan och åt och pratade ett par timmar fortfarande i bara linne. Vilken dag! Till kaffet delade vi på en bit hallonpaj som var helt ljuvlig och sen var det svårt att hitta några nöjdare tjejer. :-)

Men vi hade en anhalt kvar. Det var dans på Skansen och dagen till ära hade vi fribiljett in. Alltså testades Galejans dansgolv för första och kanske sista gången denna sommar. Kvällen höll på att bli otroligt kort. Men en skymt av en favoritkille gjorde att jag beslöt att det var värt att stanna åtminstone ett tag. Sen blev kvällen ändå helt ok. Mycket på grund av danserna med honom och sällskapet såklart.

När klockan slog elva gjorde vi sorti. Hyfsat trötta efter en lång dag. A skjutsade mig en bit hem och lyckades precis svänga in framför min buss så jag hann med den med ingen sekunds marginal. Så skönt! Det är så sällan jag kommer iväg på egen hand med en kompis och åh vilken rolig och trevlig dag vi hade!! :-)

Inga kommentarer: