måndag 1 juli 2013

Ölandsstart till Voyage & Dreams

Första danskvällen på Öland är sedan några år en non-stop. Det vill säga banden spelar i ett kör tills alla är helt knäckta eftersom de inte har vett att ta egna pauser. I och med att denna första kväll börjar i rimlig tid, dvs klockan åtta och inte halv tio för att få plats med sex timmars dans, så såg jag till att vara uppe åtminstone nästan i starten så jag skulle hinna dansa medan jag var någorlunda pigg efter resan.

Man skulle kunna beskriva danskvällen såhär: Den började med en härlig uppvärmningsfox, på mitten två glimrande bugg och som avlutning två riktiga drömfox. Men egentligen är det bara en beskrivning av den första dansen. ;-) Under sista foxarna kände jag mig själv ovanligt svävande och den känslan gillas oavsett vad den nu kom ifrån, vem som överför den till vem.

Vad fanns det sedan för anledning att anstränga sig? Nåja. Första timmen hade jag fortsatt otrolig tur och sprang på några som jag träffar på otroligt sällan och även om jag skulle se dem i vimlet på Öland skulle jag inte våga hoppas att få tag på dem. Men så står de där och vi pekar på varandra. Sånt gillas!

Det som däremot inte gillades var stöket som var igår. Väldigt svårt att manövrera sig fram under framförallt de snabba låtarna då bugg och fox blandas hej vilt och i varje danssort finns dessutom lika många stilar som förare. Stöket gjorde att det trots briljanta foxförare inte blev fler wow-känslor under kvällen. Jag kände potentialen men grämdes över hur bortkastad den var på just detta dansgolv.

Efter första timmen blev det plötsligt betydligt svårare att få tag på någon och så kom regnet. Plötsligt öser en störtskur över Lundegård och alla som var ute kom in. Det gjorde att det blev än svårare. Och så blev det så himla kallt! Vanligtvis brukar man i alla fall kunna stå och titta på dansen utan att klä på sig men nu blev det risk att man skulle bli sjuk.

Plötsligt och alldeles för tidigt fick jag nog. Jag tog på tröjan och sladdade hemåt i leran. En varm kopp te hägrade och sen drog den varma sängen efter en varm dusch. Så kan det gå. Även fast det kändes snopet hade jag inga problem att vara nöjd med kvällen. Det skulle varit svårt att få tag på bättre dans.

Voyage är grymt bra. De två lugna låtar de levererade i början var såna to-die-for. I jämförelse med Voyage stod sig Dreams ganska slätt. Ser fram emot fler danser till Voyage när det finns p-l-a-t-s!

3 kommentarer:

Puman sa...

Förstår precis vad du menar med Voyage. De gör sig bäst på ett golv med plats på, och där det dessutom finns to-die-for-dansare att matcha musiken med :)

I vanlig ordning försvarar jag fastlandet medan merparten dansare är Ölandstokar, så för mig och sockret blir nästa dans på torsdag till Expanders. Inte helt fel det heller. Hoppas vädret skiner upp så ni får en fin vecka där nere!

KRAM

Frida sa...

Skönt att höra att du försvarat fastlandet medan jag är borta! Hoppas på att ta mig till Voyage på fredag för lite mer kvalitativ dans :-)

Puman sa...

JA!!!! Gör det!!!! :)

KRAM