onsdag 17 juli 2013

Hemmasemester

Sedan vi kom hem från Öland väntade en tid hemma och där är vi fortfarande i detta nu. Planen var att Tove skulle gå i simskola på morgnarna i två veckor och vi skulle ägna oss åt fortsatt uterumsfix samt uteflykter åt olika håll. Allt detta har gått fint utom då själva simskolan.

I slutet av första lektionen kom Tove med huvudet under vattnet utan att vara beredd. Detta har aldrig varit ett problem, men nu blev det ett stort problem. Hon ville genast upp till mig och vägrade gå i igen. "Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte..!" Andra dagen vägrade hon att alls gå i vattnet och efter mycket diskuterande kom vi överens om att hon i alla fall skulle försöka på den tredje dagen.

Simskolestart

Nu var hon med tills de kom ner i vattnet och sedan var det tvärstopp. "Mammaaa!" Tove som aldrig någonsin varit mammig, osäker, rädd eller betett sig på detta sätt. Två frustrerade föräldrar fick inse att det inte var någon idé. Vår lilla tjej som alltid brukar stå i första ledet var tydligen inte mogen för detta.

Istället har vi två veckor "ledigt". Vi har varit ute hos morfar och umgåtts och badat. Där fanns litervis med smultron och vi åt oss mätta och kunde också ta med hem. Vi har varit och badat på vårt vanliga badställe ett par gånger med barnen och vi har också varit ute hos bror ett par svängar och hjälpt till lite samt bara njutit av sommaren och även invigt badsjön där i närheten. Trevligt alltihop!

    

Fotbollsladdning
Förra veckan gjorde jag två danskvällar som jag tidigare skrivit om och annars har kvällarna ägnats åt lite fotboll, uterumsfix samt ett besök av E&M&O som var hitbjudna under ursäkten att de kunde få lämna tillbaka takboxen, men största anledningen var ju såklart att vi skulle hinna ses och umgås lite även på hemmaplan.

Efterrätt
Det hann vi över fika och middag och efterrätt och massor av prat och barnlek därtill. Måns blev en pajas så fort de kom innanför dörren och Oskar passade på att träna att stå och gå när allt annat var så spännande att han inte tänkte på vad han faktiskt gjorde. Så kul att få följa med i utvecklingen av nya små familjemedlemmar! :-)

Inga kommentarer: