tisdag 30 juli 2013

Semester i Umeå

Denna sommar valde vi att ta bilen upp. Det går ju så bra nu när vi har DVDerna och är betydligt enklare att ha bilen till hands när vi väl är på plats. Det gjorde också att vi kunde åka direkt till farmor och farfars stuga i Bäsksjö. Där väntade, förutom farmor och farfar, båda fastrarna med barn. 

Vädret var inte direkt med oss denna gång även fast det inte heller var katastrofdåligt. Men ett par dagar räckte gott och vi hann träffa större delen av släkten på farmors sida då alla hennes syskon och många barn och barnbarn (dvs kusiner och sysslingar till Daniel) var på plats och allihop strålade dessutom samman i en gemensam middag på lördagskvällen.

Vi hann också med ett par spelkvällar samt fika, fika och lite mer fika. Fick en ny favoritkaka, se nedan, som ska avnjutas i ganska små bitar. MUMS!

Farmors recept på en beroendeframkallande lingonkaka!

På måndagen åkte vi mot Umeå och där gick sommarhettan oss till mötes. Veckan som följde var otroligt solig och varm. Över tjugo grader så länge vi orkade hålla oss vakna på kvällarna. På tisdagen var det dags för nästa storkalas. Alla grannarna från Skravelsjö hade lyckats samla ihop sig till en eftermiddag och kväll med umgänge och middag. Det var femkamp och sedan grillmiddag med efterrätt. Otroligt gott och trevligt!

Det nu enormt långa långbordet från två håll.
Vi har allt blivit fler sedan sist!

Lillie på grannkalas

Älsklingen stortrivdes bland alla barndomskamraterna.
Vaniljsås i djup tallrik var en annan anledning...

Även fast vi redan setts i Bäsksjö ville vi ju gärna hinna hälsa på även i Kassjö. Det blev en strålande fin dag och det var skönt att umgås i skuggan och bli bjudna på lunch i uterummet. Uterumslivet har liksom spridit sig vartefter. Man blir som man umgås. :-) Kaffet packades ner och togs med till stranden där solen stekte även om vattnet var brrrr-kallt! Men barnen badade såklart och lekte på stranden.

Man kunde åka motorcykel med sidovagn...

 ...och provsitta andra spännande fordon.

En annan sak som jag gärna vill hinna är en dag på stan med Nina. Det blev en jättemysig förmiddag med utlandskänsla. På grund av värmen var det glest med folk och vi hann in och ut ur många butiker innan det var dags för lunch i skuggan. shoppinglyckan var god även fast det inte blev så många påsar och vi avslutade med latte och glass innan vi åkte tillbaka till resten av familjen.

Lillie på stan :-)

Efter stadsturen blev det eftermiddagsfika på Nydala.

På fredagen tog vi en tur till Norrmjöle havsbad. Det är helt enormt stort och långgrunt så man nästan blir trött i benen innan man kan doppa sig. Men därtill är det såklart otroligt barnvänligt. Denna dag var det dessutom ovanligt lite vatten. Hela storfamiljen samlades på stranden för sol, bad, lunch och glass. Mysigt på alla sätt. Man blev ordentligt stekt och jag som inte tål solen så bra höll mig gärna nära Lillies strandtält.

Norrmjöle havsbad

Efter badet blev vi bjudna på middag hos Nina med familj ( i deras uterum) och sen lyckades jag lura med henne tillbaka till stan för ännu en spelkväll. Det blev ovanligt mycket spelat denna vistelse och vinsterna blev också någorlunda fördelade. Efter en sista dag med lite shopping, pyssel, packning och spel var det dags att åka hem. Det var skönt att ha en liten kortare resa hem än upp och hur bra man än har haft det är det alltid skönt att komma hem. Och vi ses ju som tur är snart igen! :-)

Tack allihop för denna gång!

Inga kommentarer: